Hlavní obsah

Sparťan Holenda odchází na hostování do Mostu

MOST

Vedení fotbalistů Mostu se rozhodlo reagovat na špatný vstup týmu do nové sezóny a se domluvilo se Spartou Praha na zapůjčení Jana Holendy. Severočeši získali dvaadvacetiletého útočníka, který na podzim zasáhl zatím jen do jediného utkání, na půlroční hostování. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava.

Článek

Holenda sice dlouhodobě patří letenskému klubu, ale v jeho dresu příliš minut neodehrál. Dva roky hostoval v Liberci, v jarní sezóně nastupoval v Českých Budějovicích.

Po návratu do Sparty se znovu pokoušel získat místo v základní sestavě, ale v konkurenci Marka Kuliče, Libora Doška nebo Miroslava Slepičky příliš šancí prosadit se neměl. V lize zatím Holenda odehrál 68 utkání, v nichž vstřelil celkem 12 branek.

Není vyloučeno, že jeho zapůjčení do Mostu může znamenat odchod jednoho ze stoperů opačným směrem. Podle zákulisních informací je jedním z adeptům Kanaďan Andrew Hainault, který by mohl nahradit distancovaného letenského kapitána Tomáše Řepku. Druhým adeptem je jablonecký Milan Fukal, který už na Letné působil.

"O posílení obrany přemýšlíme a obě jména v té souvislosti skutečně padla. Více k tomu ale zatím nemohu říct," řekl sparťanský trenér Michal Bílek po pohárovém utkání s Duklou Praha. Přestupní termín končí v neděli.

Reklama

Související témata: