Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 0:2Poslední Liberec uspěl na hřišti Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Bílek 0 : 1
65. Nezmar 0 : 2

MLADÁ BOLESLAV

V dohrávce desátého kola Gambrinus ligy uspěl poslední tým tabulky Slovan Liberec na hřišti Mladé Boleslavi. Hostující fotbalisté vyhráli zásluhou branek Bílka a Nezmara v druhém poločase. Vše mohlo být ovšem jinak, kdyby na konci druhé půle domácí Matějovský proměnil svůj pokutový kop.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ivan Hodúr z FC Slovan Liberec (vlevo) a domácí hráč z Mladé Boleslavi Jan Rajnoch v utkání 10. kola první fotbalové ligy

Článek

O zajímavé fotbalové momenty nebyla nouze již od počátku utkání. Nezmar v pokutovém území nezužitkoval centr z levé strany již ve druhé minutě a stejně tak o chvíli později dopadl na druhé straně mladoboleslavský Táborský.

Zahazování gólových příležitostí se opakovalo po odehraných deseti minutách. Domácí Sedláček letěl vzduchem na malém vápně, ale bohužel pro Mladou Boleslav byl míč rychlejší než domácí záložník. O pár minut později se na hranici pokutového území uvolnil opět srdnatě bojující Nezmar, ale v pádu měla jeho střelou malou razanci.

Odehraná hrací doba se blížila k první půlhodině, když si standardní situaci připravoval hostující Papoušek. Nakopl centr z třiceti metrů před branku a domácí Rajnoch hlavičkoval tak nešikovně, že orazítkoval tyč vlastní brány.

Matějovský neprostřelil z penalty Zlámala

Pro domácí mohlo být veseleji s koncem prvního poločasu. Rozhodčí odpískal přísnou penaltu po údajném faulu hostujícího brankáře. Nařízen byl pokutový kop a Zlámal navíc obdržel žlutou kartu. Míč si na penaltu postavil reprezentant Matějovský, ale liberecký brankář na něj vyzrál.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Žižkov - Zlín2:0on-line
Branky: 30. Procházka, 48. Kušnír.
Jablonec - Ostrava1:1on-line
Branky: 3. Baranek - 81. Rajtoral.
Kladno - Bohemians2:1on-line
Branky: 9. Čáp, 44. Jeslínek - 39. Matůš.
Most - Brno2:2on-line
Branky: 42. a 89. Pilař - 18. Trousil, 23. T. Došek.
Budějovice - Sparta1:1on-line
Branky: 50. Černý - 77. Slepička.
Mladá Boleslav- Liberec0:2on-line
Branky: 51. Bílek, 65. Nezmar

V 50. minutě se poprvé změnilo skóre. Liberecký ofenzivní výpad se hostům povedl s třešničkou na dortu. Nezmar přijal v pokutovém území přihrávku, posunul jí na Dorta, který efektivně patičkou přihrával již nikým neobsazenému Bílkovi, který propálil domácího Millera.

Uhodila 65. minuta a s ní další gól. Papoušek zahrával rohový kop do malého vápna. Rajnoch s vysokým Rolkem se nechali přeskočit důrazným Nezmarem, který zvýšil už na 2:0 pro hosty.  S výsledkem se něco následně snažili udělat domácí fotbalisté, ale ani aktivní Mendy nedokázal projít přes zahuštěnou obranu libereckých hráčů a svěřenci Zdeňka Ščasného tak museli spolknout prohru od do té doby posledního týmu prvoligové tabulky.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 50. Bílek, 65. Nezmar. ŽK: Sedláček, Vaněček - Hodúr, Polák, Zlámal, Dort. Rozhodčí: Kocourek, Filípek, Mencl. Diváci: 3816.
FK Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček (82. Vaněček), Rajnoch, Matějovský, Kalina (59. Poláček) - Kysela, Mendy, Táborský (65. Holub).
FC Slovan Liberec: Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Polák - Frejlach (78.Dohnálek), Bílek, Hodúr (59. Hudson), Papoušek - Nezmar, Dort (85. Hochmeister).

Reklama

Související témata: