Hlavní obsah

Sivok: Po kapitánské pásce ani šestce zvlášť netoužím

Zimní přípravu odstartovali fotbalisté pražské Sparty již druhý den v novém roce, a pro začátek zvolil letenský tým již tradičně fyzické testy. Hráči neoblíbený běh na pásu absolvovala také staronová posila letenské defenzivy Tomáš Sivok. " testy a tvrdá zimní příprava nejsou moc příjemné, ale k fotbalu patří a před startem náročného jara to je nezbytné," řekl Sivok v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Sivok (uprostřed) ze Sparty se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

První den zpátky ve fotbalové Spartě a hned fyzické testy. To asi není nejpříjemnější začátek půlročního hostování…

Tyhle testy a tvrdá zimní příprava nejsou moc příjemné, ale k fotbalu patří a před startem náročného jara to je nezbytné. Pro mne bude důležité zvládnout zápasy. Fyzicky se cítím dobře, ale mám deficit těžkých utkání. Přípravné duely nejsou sice to pravé, ale věřím, že se v nich dostanu do správného rytmu.

Proč jste se rozhodl právě pro Spartu, když jste měl nabídky ze Sieny a Wiganu?

Jít do jiného prostředí by znamenalo znovu si zvykat, což může trvat pár měsíců a jaro by bylo pryč. Takhle jdu tam, kde to dobře znám, a chci také Spartě na jaře pomoci.

Co vám v Udine scházelo?

Nehrál jsem, což mi vadilo. Trenér změnil herní styl a stáhl ze hřiště jednoho záložníka a přidal útočníka. Tím, kdo šel dolů, jsem byl já. Mužstvu se postupně začalo dařit, nebyl důvod sahat do sestavy. Trénoval jsem naplno, ale psychicky mě srážely víkendy, kdy jsem musel i na tribunu. Přitom jsem byl zvyklý hrát, nést odpovědnost. To mi moc chybělo. Uvidíme, co bude v létě, zda se budu vracet, nebo půjdu jinam. Určitě ale přestupu nelituji, je to cenná zkušenost.

Když jste odcházel loni v zimě, odevzdal jste dres s číslem šest a kapitánskou pásku. Budete chtít obojí zpátky?

Po pásce ani šestce nijak zvlášť netoužím. Pokud bude volný nějaký dres se šestkou na konci, tak si ho vezmu, ale nebudu kvůli tomu dělat nějaké excesy. Co se týká kapitánské pásky, pořád tu je Pospěch a v případě jeho odchodu další kluci. Například Horváth nebo Kisel. V létě odejdu, takže by ji měl převzít někdo jiný. Za určitých okolností, třeba na jeden zápas, ji ale rád navléknu.

Na jaké místo s vámi kouč Bílek počítá?

Do stoperské dvojice, možná se objevím i ve středové řadě.

Hrál ve vašem rozhodování nějakou roli i fakt, že pokud budete nastupovat, máte šanci vrátit se do reprezentace?

Určitě hrál, protože jsme na toto téma hovořili s trenérem Brücknerem. Když budu nastupovat, šanci mi dá. Netvrdím, že se vejdu do nominace na EURO, ale chci pro to udělat maximum.

Věříte, že Sparta dokáže obhájit titul?

Pět bodů na Slavii je dost, ale dá se to smazat.

Reklama

Související témata: