Hlavní obsah

Stal se zázrak, říká kapitán Lukeš

OSTRAVA

Martin Lukeš je zpátky! Kapitán Baníku, jenž si ve druhém utkání ligové sezóny s Mostem přetrhl čéškový vaz v pravém koleně, se včera zapojil do prvního tréninku ostravského týmu v novém roce. O tři měsíce dříve, než se čekalo.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vlevo) bojuje s Tomášem Janů z Liberce . (ilustrační foto)

Článek

„Stal se zázrak. Jinak si to vysvětlit neumím,“ říká jako obvykle velice tiše a se sklopenýma očima motor Baníku, šéf kabiny a v loňské sezóně nejlepší hráč.

„Nikdo nečekal, že se budu uzdravovat tak rychle. Všechno to je výsledek skvělé práce pana doktora Hustáka,“ nezapomíná na kompliment lékaři, který ho operoval.

Martin Lukeš prožil výjimečný prosinec. Zatímco jeho spoluhráči si užívali dovolené, on poctivě pracoval na kondici. „Týden jsem byl na dovolené v Egyptě, ale zbytek prosince jsem poctivě odmakal.“

V kterém ligovém kole se vrátí do sestavy Baníku, si zatím netroufá Lukeš odhadnout. „Těžko říct. Koleno drží, zátěž se bude zvyšovat. Uvidíme, jak to půjde dál. Dneska jsem šťastný, že se mohu hýbat, že mohu běhat, že se pohybem pořádně zapotím. Budu moc rád, když si zahraju fotbal na soustředění v Turecku.“

Reklama

Související témata: