Hlavní obsah

Boleslav získala dalšího Mendyho, Matějovský asi do Readingu

MLADÁ BOLESLAV

Přestup fotbalového reprezentanta Marka Matějovského z Mladé Boleslavi se znovu přiblížil. Podle sobotních informací z prvoligového zákulisí by mohl záložník středočeského klubu přestoupit počátkem příštího týdne do anglického Readingu.

Článek

Středočeši zatím nechtějí transakci komentovat, zato v sobotu potvrdili, že v klubu bude působit už druhý fotbalista s příjmením Mendy. Za svým bratrem Alexem se totiž v pondělí vydá mladší sourozenec Vincent, který dosud působil v Mostu.

O Matějovského odchodu do zahraničí se spekuluje velmi silně od konce podzimní ligové sezóny, ale v posledních dnech nabývají na intenzitě. Podle posledních informací se jeho novým zaměstnavatelem stane Reading, třináctý tým aktuálního pořadí Premier League.

Středočeši ale zatím nehodlají zákulisní zprávy nijak komentovat. "K případnému přestupu Matějovskému se nejméně do pondělí klub nebude nijak vyjadřovat. Jedinou aktuální novinkou je příchod Vincenta Mendyho z Mostu," řekl ČTK mluvčí klubu Petr Svěcený.

Podle ředitele klubu Jaromíra Šeterleho ještě ale není zřejmé, jakou formu bude mít příchod francouzského mladíka, jehož bratr přišel do Mladé Boleslavi v létě také z Mostu a v týdnu zde prodloužil své hostování. "Jisté však je, že v pondělí nastoupí do naší přípravy," dodal Šeterle.

Je už také zřejmé, kterým hráčem by chtěl trenér Zdeněk Ščasný díru po Matějovském zacelit. V Liberci prý odmítl prodloužit smlouvu slovenský záložník Ivan Hodúr a právě Mladoboleslavští už v závěru týdne potvrdili, že by si ho rádi přivedli už nyní, půl roku před ukončením angažmá ve Slovanu.

Reklama

Související témata: