Hlavní obsah

Fotbalista Jun se opět vrací do Čech, bude hostovat v Teplicích

TEPLICE

V pondělí, deset dnů před svými 25. narozeninami, ohlásí desetinásobný fotbalový reprezentant Tomáš Jun další změnu dresu. Odchovanec Sparty Praha opět přeruší své působení v Trabzonsporu a jaro stráví na hostování v Teplicích.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Jun ještě v dresu pražské Sparty - archivní fotografie.

Článek

Teplický ředitel František Hrdlička v neděli ČTK řekl, že všechny strany jsou již ústně domluveny; totéž potvrdil Pavel Zíka z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje. K završení hostování už chybí pouze písemné potvrzení z turecké strany.

O Junově návratu do české ligy se mluví od poloviny minulého týdne. Největší zájem o jeho služby projevovaly od počátku právě Teplice, ve hře byla také Sparta, mluvilo se o zájmu Jablonce, ovšem nakonec vyhrála teplická nabídka.

Důvodů k získání útočníka mají v Teplicích hned několik: Juna může na Stínadlech "oživit" reprezentační asistent Petr Rada, který navíc nutně potřebuje získat střelecky disponovaného hráče, protože během půl roku přišel o Edina Džeka i Martina Fenina a tím i většinu střeleckého potenciálu.

Volba padla nakonec na fotbalistu, o kterého už v juniorském věku měl zájem například AC Milán i další západoevropské kluby. Jun se ale rozhodl zůstat ve Spartě, s níž vyhrál čtyři mistrovské tituly a během 121 ligových utkání stačil nastřílet 37 branek. První úspěchy začal sbírat mistr Evropy v kategorii do 21 let také v národním týmu, svým gólem v klíčovém kvalifikačním utkání ve Finsku pomohl i k postupu na mistrovství světa.

Jenže pak zamířil do Trabzonpsoru, kde se však nikdy trvale neprosadil a jeho angažmá se brzy změnilo ve "zlatou klec". Jun nejdříve odešel hostovat do Besiktase, loňské jaro strávil znovu ve sparťanském dresu. Jeho třetí hostování se odehraje v Teplicích.

Reklama

Související témata: