Hlavní obsah

Po Hodúrovi posílil Mladou Boleslav další záložník Opiela

MLADÁ BOLESLAV

Po libereckém Ivanu Hodúrovi získali fotbalisté Mladé Boleslavi další posilu do záložní řady. Stal se jí ve čtvrtek člen slovenské reprezentační jednadvacítky Lukáš Opiela ze Zlína, který se středočeským týmem podepsal čtyřletý kontrakt.

Článek

Zlín, díky němuž se Opiela dostal do světa profesionálního fotbalu, opouští po dvou a půl letech. V dresu Tescomy odehrál 53 prvoligových utkání a vstřelil jednu branku. "Škoda, že jsem se nedokázal ve Zlíně více střelecky prosadit, ale věřím, že jsem byl pro mužstvo přínosem a budou tady na mě vzpomínat jen v dobrém," uvedl Opiela, jenž do české ligy přišel z Humenného.

Zlín označil za dobrý odrazový můstek do některého z předních českých či zahraničních klubů, ale měl touhu posunout se dál. Mladá Boleslav jednadvacetiletého Opielu sledovala už dlouho. "Trenér Ščasný se mnou několikrát mluvil a říkal, že má o mě zájem. To rozhodlo, dlouho jsem neváhal a věřím, že se brzy prosadím do základní sestavy," dodal slovenský středopolař.

Zlín za klíčového hráče své zálohy údajně požadoval přes 10 miliónů korun. „Je to typ hráče, který by mohl nahradit Matějovského,“ uvedl sportovní ředitel Boleslavi Zdeněk Kudela.

Reklama

Související témata: