Hlavní obsah

Slávistu Belaida čeká příští týden v Tunisku soud

PRAHA

Záložník pražské Slavie Tijani Belaid je v Tunisku ve vazbě a příští týden stane před soudem. Jednadvacetiletý tuniský fotbalista byl na Nový rok účastníkem tragické dopravní nehody, při níž zahynuli tři lidé. „Slavia je v kontaktu s Tijaniho agentem a je připravena ho jakýmkoliv možným způsobem podpořit,“ uvedl slávistický manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal.

Článek

V Tunisku jsou všichni účastníci dopravní nehody, při níž dojde k úmrtí, zadrženi ve vazbě. Soudní jednání, které okolnosti Belaidovy havárie prošetří, proběhne 25. ledna. „Slavia je v kontaktu s hráčským agentem Tijaniho Belaida a je připravena ho jakýmkoliv možným způsobem podpořit. Právní pomoc fotbalistovi nabídl také Inter Milán,“ uvedl Zlámal na slávistickém webu. Belaid je hráčem Interu a v pražském klubu je na ročním hostování.

Rodák z Paříže se v Tunisku připravoval na africký šampionát, který pro jeho tým začne 23. ledna duelem proti Senegalu. Na Nový rok naboural na dálnici do havarovaného vozu, z nějž se snažili dostat lidé. Při nehodě zemřela řidička již havarovaného vozu, Belaidův spolujezdec a mladá dívka. Podle deníku Le Temps Belaid nebyl viníkem nehody a měl i negativní test na alkohol. Slávistický středopolař utrpěl při nehodě zranění v obličeji.

Belaid přišel na hostování do Slavie v červenci loňského roku. V lize nastoupil ve dvanácti zápasech a vstřelil dvě branky, v Lize mistrů, kam se červenobílí poprvé v historii probojovali, se trefil do sítě Steauy Bukurešť.

Reklama

Související témata: