Hlavní obsah

Tomáš Trucha je novým předsedou představenstva fotbalistů Ostravy

OSTRAVA

Novým předsedou představenstva fotbalistů Baníku Ostrava se stal Tomáš Trucha. Dosavadní generální sekretář ve funkci vystřídal Jakuba Kahouna, který se přesunul do dozorčí rady klubu.

Článek

Šestatřicetiletý Trucha se na vedoucí post propracoval po půlročním působení v Baníku. Na Bazaly přišel v létě z Jablonce, do ledna vykonával funkci vedoucího prvoligového mužstva a generálního sekretáře klubu.

"Beru to jako velkou čest, protože Baník je jeden z největších klubů v České republice. Budu se snažit navázat na práci mého předchůdce," řekl ve čtvrtek novinářům Trucha.

Personální změny zasáhly obě klíčové struktury slezského klubu. Vedle Truchy byli do představenstva dosazeni generální manažer klubu Verner Lička a manažer pro vnější vztahy Igor Bruzl. Dosavadní šéf Jakub Kahoun se naopak přesunul do dozorčí rady.

"Ve velké míře se budu věnovat záležitostem okolo výstavby nového tréninkového centra mládeže a řešení situace ohledně účinkování Baníku na městském stadiónu ve Vítkovicích," uvedl Kahoun.

Výraznější změny ve vedení Baníku nastaly poprvé za pět let, co většinový podíl oficiálně spravuje bývalý tenista Daniel Vacek. Noví vlastníci vstoupili do klubu 20. ledna 2003, Vacek přitom v posledních měsících často svěřuje vykonávání některých pravomocí majitele podnikateli Tomáši Peterovi.

Reklama

Související témata: