Hlavní obsah

Vedení fotbalistů Juventusu přijede jednat o Kaloudovi

BRNO

Zástupci Juventusu Turín zřejmě už během příštího týdne přiletí do Česka, aby jednali o příchodu dvacetiletého brněnského fotbalisty Luboše Kaloudy. Možnou schůzku v pátek potvrdil šéf klubu Roman Pros. "V pondělí se má upřesnit, kdy se v příštím týdnu v Praze schůzka se zástupci Juventusu uskuteční," řekl Pros.

Článek

Představy obou stran o hodnotě juniorského vicemistra světa z loňského šampionátu v Kanadě se ale zatím diametrálně liší. Vedení Brna si Kaloudu cení na 150 miliónů korun, Juventus se ale nechal v italském tisku slyšet, že je za hráče ochoten zaplatit maximálně 65 miliónů.

"Určitě se Juventus neozval proto, že by mě přijeli jeho majitelé pozdravit. Chtějí jednat. Schůzka se ale musí uskutečnit nejpozději do pátku, pak odlétám za naším týmem do Turecka," doplnil informaci majoritní majitel brněnského klubu.

Hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest International si také myslí, že chystané setkání může být zajímavé. "Zájem Juventusu je zcela konkrétní," uvedl manažer. Kaloudu pozval v tomto týdnu společně s Mariem Holkem, jenž zamířil do ukrajinského Dněpropetrovsku, trenér Karel Brückner do českého reprezentačního týmu.

Pros po Holkově odchodu do Dněpropetrovsku řekl, že už nechce oslabovat základní kádr. Jedinou výjimkou by prý byla lukrativní nabídka, a proto také nemíní slevovat ze svých slov.

"Kalouda má zhruba stejnou hodnotu jako například jeho spoluhráč z reprezentační dvacítky Fenin. Nechceme a nemusíme s jeho případným prodejem spěchat," poznamenal Pros, který by i v případě dohody s Juventusem chtěl prosadit, aby Kalouda dohrál jarní sezonu v Brně.

Reklama

Související témata: