Hlavní obsah

České Budějovice získaly na hostování záložníka Mezlíka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty Českých Budějovic posílí brněnský záložník Pavel Mezlík. Někdejší reprezentant do 21 let a dosud nejmladší hráč, který nastoupil v první lize, míří na jih Čech na půlroční hostování s opcí na možný přestup. ČTK to v pondělí řekl sportovní manažer klubu Jiří Kotrba.

Článek

Dynamo tak získává po odchodu Jaroslava Černého už druhého hráče do záložní řady. Před pár dny v Českých Budějovicích podepsal smlouvu Petr Dolejš ze Strakonic. "Pavla Mezlíka dobře znám ze svého působení v Brně. Je to pravák, ale může hrát na více místech v záloze. Kvůli zranění ho v Brně předběhli ostatní hráči, my mu chceme dát šanci, aby se u nás prosadil," uvedl Kotrba.

Jihočeši by čtyřiadvacetiletého středopolaře rádi získali i na delší dobu podobně jako Černého, který také nejprve přišel z Brna na hostování. "Momentálně je domluveno hostování s opcí tak, aby k nám mohl v létě přestoupit," dodal Kotrba.

Mezlík je doposud nejmladším hráčem, který zasáhl do nejvyšší soutěže. K prvnímu zápasu mezi elitou nastoupil v necelých 16 letech. Figuroval také v mládežnických reprezentacích včetně jednadvacítky. V první lize odehrál celkem 72 zápasů, v nichž vstřelil pět branek.

Reklama

Související témata: