Hlavní obsah

Voříšek: Myslel jsem si, že moje dny ve Spartě jsou sečteny

Fotbalový univerzál Petr Voříšek se na jarní část ligy vrací do Sparty, odkud byl na hostování v Mladé Boleslavi. V ní hrál převážně na postu pravého obránce a hlavně svými podzimními výkony si řekl o návrat do letenského kádru. „Jsem moc vděčný Boleslavi, že mi dala šanci. Myslel jsem, že už se do Sparty nevrátím,“ řekl Voříšek po půlročním hostování ve středočeském klubu.

Článek

V létě jste Spartu opouštěl v situaci, kdy o vás nebyl zájem a přitom jste musel kvůli hostování v jiném klubu prodloužit smlouvu. Jak moc se vám chtělo zpět na Letnou?

Vůbec jsem to neřešil. Až před zápasem Poháru UEFA ve Florencii mi zavolal trenér Bílek. Pak mi došlo, že můj návrat je asi pravděpodobný. Asi bych byl z jiného světa, kdybych řekl, že se netěším do Sparty.

Věřil jste, že se do Sparty ještě vrátíte?

Ne. Myslel jsem, že moje dny ve Spartě jsou sečteny a už se nevrátím. V létě to bylo zvláštní. Ale už se k tomu nechci vracet. Jestli tu zůstanu, je ve hvězdách. Třeba dostanu šanci, ale možná půjdu o dům dál.

V Mladé Boleslavi jste byl hodně na očích. Pomohl vám ten minulý půlrok?

Sparta v létě zájem neměla, teď má, takže asi ano. Jsem moc vděčný Boleslavi, že mi dala šanci. Byla tam výborná parta a kluci mě skvěle přijali. Byť se nám výsledkově nedařilo, má Boleslav velkou budoucnost. A jen díky jejímu zájmu jsem si řekl o místo ve Spartě.

V dresu Středočechů jste nastupoval na postu pravého obránce. Vyhovuje vám toto místo?

Tohle neřeším. V Boleslavi jsme měli na tomhle místě díru. Je mi jedno, kde hraji. Hlavní je být v sestavě. Byl jsem zvyklý na zálohu, ale v obraně si zahrajete stejně.

Se současným trenérem Bílkem se dobře znáte z působení v Teplicích, kde jste společně dokonce ještě hráli. Je to pro vás výhoda?

Jestli ano, tak úplně malinkatá. Zanedbatelná. Je tu pětatřicet hráčů, každý má stejnou šanci.

Kolik je v současném kádru Sparty hráčů, s nimiž jste zde hrál před odchodem do Rakouska a následně do Mladé Boleslavi?

Čtyři. Rezek, který se vrátil podobně jako já, a pak trojice Kadlec, Grigar, Matušovič. S Poštulkou a Horváthem jsem hrál ještě v Teplicích.

S Boleslaví jste poslední zápas sezóny hráli dvacátého prosince. Nechtěl jste na Spartě požádat o delší dovolenou?

Ne. Měl jsem volno sice jen něco málo přes deset dnů, ale už jsem zvyklý. Neměl jsem dovolenou skoro čtyři sezóny.

Reklama

Související témata: