Hlavní obsah

Týmy Liberce a Příbrami si zajistily postup v Tipsport lize

PRAHA

Středeční zápas Tipsport ligy mezi Plzní a Libercem rozhodl o tom, že tento tradiční zimní turnaj zná letošního třetího semifinalistu. Rozhodlo o tom vítězství Slovanu 3:1, čímž se fotbalisté severočeského klubu zařadili k Artmedii Bratislava a Teplicím. „Pozitivní je, že jsme ten zápas dokázali otočit,“ řekl po utkání trenér Liberce Škorpil. Liberec do semifinále doprovodí druholigová Příbram, ta si poradila s rezervou Slavie.

Článek

Utkání v prvním poločase příliš fotbalové krásy nenabídlo, hlavně na gólové šance si museli diváci na Slavoji Vyšehrad, kde se zápas odehrával, dlouho počkat. První větší šanci zaznamenal plzeňský Tomáš Krbeček, který v 17. minutě hlavičkoval po rohu, ovšem jeho pokus neměl patřičnou razanci.

Uběhla půl hodina a na hřišti bylo vidět jen jedno mužstvo, Liberec se vůbec nedokázal prosadit v přechodu do útoku, a hlavně plzeňský Rodriguez, který je v západočeském týmu na zkoušce z Třince, motal libereckým zadákům hlavy.

Brazilský vytříbený technik byl také prvním, kdo v utkání rozvlnil síť. Běžela pětapadesátá minuta, když si liberecký Matula nepočínal při obranné hře nejjistěji, čehož hráč tmavé pleti dokázal využít a potěšil tak svého trenéra Stanislava Levého. „Mám zájem, aby u nás tento hráč zůstal, aby se jeho přestup dotáhnul. Myslím si, že bude posilou mužstva,“ řekl na adresu brazilského útočníka, který si výkonem proti Liberci řekl o smlouvu.

Po hodině hry přišel obrat

Po hodině hry Plzeň vystřídala, a to byl podle západočeského kouče rozhodující moment utkání. „ Po vystřídání naše hra absolutně ztratila tempo a úroveň. Vyvodím z toho důsledky a v pátek s námi pojedou jen hráči, kteří na sobě chtějí pracovat a zlepšovat se,“ řekl jednoznačně Levý, který připomněl páteční odlet plzeňského týmu na herní soustředění do Turecka.

Nastřelená tyč Dohnálka z 60. minuty předznamenala vzrůstající tlak severočechů. V 77. minutě zastavil v pokutovém území pronikajícího Robina Dejmka plzeňský Šmejkal a z následného pokutového kopu se následně nemýlil Dort, který vyrovnal na 1:1. Následovala rána Bořka Dočkala o pět minut později, jež našla svůj cíl, a úspěšný pokus Radzinevičiuse z 84. minuty nakonec stanovil konečné skóre zápasu na 3:1 pro Severočechy.

Příbram jde dál přes Slavii

Fotbalisté druholigové Marily Příbram si zahrají semifinále zimní Tipsport ligy, přestože v tabulce skupiny A skončili až na druhém místě. Na to se vyhoupli po dnešní výhře 5:1 nad Slavií Praha, která však nastoupila jen s B-mužstvem, protože její první tým je na soustředění v Dubaji.

Se sedmi body vyhráli skupinu fotbalisté Bohemians 1905, ale v semifinále se neobjeví. O víkendu, kdy jsou na programu závěrečné zápasy, totiž už budou na soustředění v Portugalsku.

Fotbalisté Slavie se ujali již v druhé minutě vedení, když po rohu skóroval stoper Marek, ale ještě těsně před přestávkou vyrovnal Jirouš. Další góly Příbrami zařídili krátce po změně stran Tarczal, opět Jirouš a Jales, definitivní podobu výsledku dal v závěru Štochl.

Výsledek - skupina B:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:3 (0:0)
Branky: 56. Rodriguez - 76. Dort z pen., 81. Dočkal, 86. Radzinevičius. Rozhodčí: Příhoda - Teuber, Černý. Diváci: 100.
Plzeň: L. Krbeček (46. Ilizi) - Malcharek (60. Šmejkal), Rada, Komárek, Lecjaks (60. Smola) - Borek, Šiml, T. Krbeček (60. Šimr), Róth - Rodriguez (60. Vaculík), Vrzal. Trenér: Levý.
Liberec: Hauzr - Šinglár (46. Dohnálek), Matula, Polák (46. Rad. Dejmek), Liška - Hudson (46. Dočkal), Bejbl (72. Holeňák), Vlasko (46. Dort), Lattmann - Smetana (46. Radzinevičius), Rob. Dejmek. Trenér: Škorpil.
Skupina A:
Marila Příbram - Slavia Praha 5:1 (1:1)
Branky: 45. a 51. Jirouš, 47. Tarczal, 55. Jales, 88. Štochl - 2. Marek. Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Chládek. ŽK: Šindelář (Příbram). Diváci: 300
Konečná tabulka skupiny A:
1.Bohemians 190532108:27
2.Příbram32019:46
3.Slavia31104:64
4.Č. Budějovice30033:120
Konečná tabulka skupiny B:
1.Liberec32107:47
2.Jablonec32016:26
3.Dukla31113:64
4.Plzeň30031:50
Závěrečný program 11. ročníku Tipsport ligy:
Sobota 26. ledna:
Semifinále:
11:00 Slovan Liberec - Marila Příbram,
14:00 Artmedia Petržalka - FK Teplice.
Neděle 27. ledna:
10:30 o 3. místo
13:30 finále

Reklama

Související témata: