Hlavní obsah

Žižkov v prvním utkání na Kypru porazil rumunskou Konstancu

LARNAKA

Fotbalisté žižkovské Viktorie přehráli v prvním utkání na soustředění v kyperské Larnace čtvrtý celek rumunské ligy Farul Konstanca 3:2. Žižkovští čelili v utkání hned dvěma penaltám, jednu z nich ale brankář Bartalský zneškodnil, na druhé straně se zasloužili o góly Moughfire, Švancara a Kušnír. Trenér Griga přitom v utkání dal vedle brankáře šanci hned dvaceti hráčům.

Článek

Rumunský soupeř sváděl s českým celkem vyrovnaný boj, ale po celý zápas tahal za kratší konec. V dresu Viktorie se ve druhém poločase předvedl i záložník Zdeněk Koukal, který by měl na Žižkov přestoupit z Teplic. Právě Koukal v 65. minutě za stavu 1:1 připravil gólovou šanci pro Švancaru, který nezaváhal. V 80. minutě potom výhru svého týmu pojistil Kušnír, nic na ní nezměnila ani druhá penalta rumunského týmu v nastaveném čase.

Už v pátek sehraje Žižkov další utkání proti korejskému Gyong Namu. Další měření sil s rumunskými celky čeká Žižkov 28. ledna, kdy nastoupí proti FK Vasluj, o den později se utká s Dynamem Bukurešť.

Viktoria Žižkov - Farul Konstanca 3:2 (1:0)
Branky: 15. Moughfire, 65. Švancara, 80. Kušnír - 55. a 90. z pen. Todoran.
Sestava Žižkova:
1. poločas: Bartalský - J. Procházka, Blaha, Hadžič, Šťastný - Stracený, Pilař, Labant, Moughfire - Demjan, Kalod.
2. poločas: Bartalský - Kučera, Brzezny, Kropík, Jambor - Kušnír, T. Procházka, Tinga, Koukal - Bukač, Švancara.

Reklama

Související témata: