Hlavní obsah

Gólman reprezentační juniorky Švenger jde hostovat do Mostu

MOST

Brankář fotbalové reprezentace do 21 let Milan Švenger odchází na půlroční hostování do Mostu, kam ho posílá mateřská Sparta Praha. Jednadvacetiletý gólman naposledy hostoval v druholigové Spartě Krč, nyní dostane poprvé možnost nahlédnout do nejvyšší soutěže. ČTK o tom informovali mostecký ředitel Petr Kabíček a sparťanský mluvčí Jakub Otava.

Článek

Podle Kabíčka bylo záměrem klubu posílit během zimy konkurenci na postu brankáře. "A to jednička reprezentační jednadvacítky přesně splňuje," řekl mostecký funkcionář.

Švenger přišel před několika lety do Sparty z Jablonce a letenské vedení se mu rozhodlo dát možnost co nejvíce zúročit svůj talent na hostování; nejdříve v Čáslavi a pak v Krči. Tam si ho vyhlédl trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička a Švenger se rychle stal oporou národního týmu, bojujícího o postup na mistrovství Evropy.

Brankář měl z dohody klubů velkou radost. "Konzultoval jsem to i s trenérem Lavičkou a ten mi můj přechod do Mostu schválil. Na šanci v první lize jsem si počkal, ale teď o ní budu bojovat a udělám všechno proto, abych si mohl připsat první starty," řekl Švenger, kterého informace o odchodu z Krče zastihla na soustředění na Šumavě. Odtud v pátek ráno odcestuje, aby se začal připravovat v nové působišti.

Reklama

Související témata: