Hlavní obsah

Šilhavý věří v posily a záchranu Kladna

PRAHA

Posílení kádru, to si nejvíc přeje před jarním ligovým startem kouč fotbalistů SK Kladno Jaroslav Šilhavý. „Pokud se ve Spartě nechytí útočník Jeslínek, věřím, že se vrátí k nám. Na podzim byl hodně platným hráčem, dal pět gólů. Z Teplic přišel na hostování Kroupa, takže bychom měli kvalitní útok,“ přál by si kouč Středočechů, kterým před startem jarní části patří 12. příčka ligové tabulky.

Článek

Posílit by chtěl také na levém okraji obrany. „Z Liberce přišel stoper Hochmeister, ale levý obránce nám chybí a mohl by přijít také z Letné. Buď mladý Krob, nebo zkušený Mareš. Čekáme proto na návrat Sparty ze Španělska a na zúžení kádru, k němuž se chystá trenér Bílek,“ dodal Šilhavý.

Oproti podzimu musí oželet Gecova a Dočkala, kteří se z hostování vrátili do Slavie a putují jinam. Sparta si stáhla Kúdelu, který na Letné zřejmě zůstane, a Jeslínka, který se možná vrátí. Zájem o něj mají i Bohemians 1905. Kladno by na jaře měli posílit také slávističtí záložníci Jablonský a Černý, mladoboleslavský středopolař Brunclík, obránce Rada z rezervy Sparty a náchodský útočník Merganc. „Přestávka je krátká, musíme čekat do poslední chvíle, takže času na sehrání bude málo,“ posteskl si Šilhavý, který je jinak s dosavadním průběhem přípravy spokojený.

„Kluci makají, mají zájem se prosadit. Kondiční část jsme absolvovali v kvalitních podmínkách jabloneckých Břízek. Jinak zůstáváme doma a vyjíždíme k zápasům třeba do Německa. Žádné ladění v teple neabsolvujeme. Co nás také trápí, je marodka. Semerák, Farbák, Szabo a Kousal vypadli na několik dní z přípravy. Pořád nejsme kompletní,“ dodal Šilhavý.

V době, kdy bude s reprezentací na Kypru, povede tým jeho asistent Václav Kotal. „Žádný záskok. Přivedl jsem si ho jako asistenta, známe se, rozumíme si. Vašek ví, co je potřeba, jsme dobrý tandem,“ odmítl, že by čtyři dny u mužstva až tak moc chyběl.

Když přijde řeč na ligové jaro, má Šilhavý jasno: „Musíme se zachránit. To je náš prvořadý cíl. Čím dřív se to podaří, tím lépe. Byl bych špatný trenér, kdybych v záchranu nevěřil. Máme na to. Podzim jsme nezačali nejlépe, ale mužstvo se rozehrálo k dobrým výkonům. Na jaře bude tlak ještě větší a poroste s každým kolem. Jsem ale přesvědčený, že to zvládneme.“

Reklama

Související témata: