Hlavní obsah

Ostrava na závěr tureckého soustředění deklasovala Tbilisi 8:2

ANTALYA

Fotbalisté Baníku Ostrava deklasovali na závěr herního soustředění v turecké Antalyi Dinamo Tbilisi 8:2. Baník měl v silném nárazovém větru drtivý nástup, vedoucímu týmu gruzínské ligy nasázel za úvodních čtyřiadvacet minut pět gólů a soupeř s českým trenérem Dušanem Uhrinem se už nevzpamatoval. Tři branky vstřelil útočník Róbert Zeher.

Článek

Ostrava se vítězství v Antalyi dočkala až na čtvrtý pokus. Nejslavnější gruzínský klub smetla pěti góly už do poločasu, když stoprocentně využila silného větru v zádech. Než si soupeř na prudké poryvy zvykl, prohrával o čtyři góly. Baník v úvodu dvakrát skóroval ze standardních situací a po Bystroňově dalekonosné ráně vedl ve 13. minutě 4:0.

Ačkoliv po obrátce získalo vítr na svou stranu Tbilisi, z výhody nic nevytěžilo a po brejcích dostalo ještě tři branky navrch. Český trenér gruzínského celku Dušan Uhrin po potupném výprasku namířil ostrou kritiku do vlastních řad. "Ostuda, na vítr se nebudu vymlouvat, to není omluva. Druhou půli, kdy jsme hráli po větru, jsme měli zvládnout daleko líp. Nepodržel nás ani brankář, tři góly jdou na jeho vrub," řekl novinářům Uhrin.

Ostravský kouč Karel Večeřa si pochvaloval, jak se mužstvo dokázalo vyrovnat s atypickým klimatickými podmínkami. "Do takové situace se můžeme dostat i jinde než v Turecku. Chvílemi jsme se s tím vyrovnali velmi dobře, chvílemi to bylo zase horší, ale útočníci si zvedli sebevědomí a to je samozřejmě velice pozitivní. Měli jsme využít ještě šance za stavu 5:0 a mohlo to být ještě o něco lepší," řekl Večeřa. Jeho celek zvládl i hru v ostrém protivětru, druhý poločas vyhrál 3:0. "Připravili jsme se na to lépe než soupeř. Uhráli jsme to na brejky," doplnil Večeřa.

Tým se ve čtvrtek vrací domů a další přípravné utkání sehraje v úterý 5. února proti druholigovým Vítkovicím.

Výsledek:
Baník Ostrava - Dinamo Tbilisi 8:2 (5:2)
Branky: 24., 47. a 76. Zeher, 3. a 7. Magera, 9. Neuwirth, 13. Bystroň, 70. Varadi - 37. vlastní Tchuř, 44. Merebašvili.
Sestava Ostravy: Vašek - Řezník, Cigánek (46. Pavlík), Neuwirth, Tchuř - Rajtoral (46. Varadi), Bystroň, Marek, Otepka (46. Čoupek) - Zeher (85. Mičola), Magera.

Reklama

Související témata: