Hlavní obsah

Slávistický brankář Diviš odchází na hostování do Krče

PRAHA

Trenér fotbalistů Slavie Karel Jarolím začal po příletu ze soustředění v Dubaji zužovat kádr. Přetlak na místě brankáře vyřešili Pražané půlročním hostováním mladého Jakuba Diviše v druholigové Spartě Krč. O dohodě obou klubů informoval slávistický web.

Článek

Jarolím měl v přípravě k dispozici čtyři gólmany, o místo v základní sestavě se vedle Diviše ucházeli také zkušení Martin Vaniak s Michalem Vorlem a nadějný Josef Kubásek. Už po příletu z Dubaje ovšem slávistický kouč naznačil, že jedničkou bude Vaniak, a tak bylo pravděpodobné, že Slavia pošle na jaře jednoho z mladíků na hostování.

Diviš v Krči naváže na svého kolegu z reprezentační jednadvacítky Milana Švengera, který jarní sezoóu stráví v posledním celku prvoligové tabulky Mostu. Diviš, jenž na podzim chytal za slávistickou rezervu třetí ligu, si naopak zatím bude muset na zápasy v nejvyšší soutěži počkat.

Jednadvacetiletý brankář není prvním mladým hráčem, jehož Slavia poslala na hostování. Už na začátku zimní přípravy odešli útočník Necid do Jablonce a trojice záložníků Vácha, Dočkal a Gecov do sousedního Liberce, přičemž posledně jmenovaný zamířil na sever Čech na přestup.

Reklama

Související témata: