Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty zakončili herní soustředění výhrou nad Mattersburgem

MONTECASTILLO

Sparťanští fotbalisté zakončili herní soustředění ve Španělsku další výhrou. Ve čtvrtečním utkání porazili rakouský Mattersburg 2:1, vítězný gól vstřelil dvacet minut před koncem Kolář z penalty nařízené za faul na Holendu. Kladrubský s Rezkem v závěru navíc nastřelili břevno. Do sestavy českého mistra se vrátil uzdravený Pavel Horváth a byl na začátku obou gólových akcí.

Článek

Sparťanům, v jejichž sestavě chyběl kvůli bolavé achilovce stoper Sivok, vyšel vstup do utkání a už v šesté minutě vedli po rychlé kombinaci, na jejímž konci byl Kulič.

Sparta zhruba po půlhodině hry přišla po ostrém zákroku o záložníka Vacka, který musel být kvůli zranění střídán - jen pár hodin poté, co ho ve čtvrtek dopoledne povolal trenér Vítězslav Lavička do reprezentační jednadvacítky. Podle internetových stránek Sparty má Vacek nakopnuté lýtko a jeho start v národním týmu by neměl být ohrožen.

Šestý tým rakouské ligy vyrovnal v 62. minutě, kdy mu vyšel jeden z nebezpečných brejků. Sparta ale odpověděla vzápětí: Horváth našel faulovaného Holendu a Kolářova penalta rozhodla o vítězi. Rakušané se sice pak snažili ještě zápas zdramatizovat, ale v pětaosmdesáté minutě byli rádi, že neinkasoval po dělovce Kladrubského z 35 metrů, která otřásla břevnem, totéž se zanedlouho podařilo i Rezkovi.

V pátek se sparťané vrací do Prahy a v příštím týdnu je čekají poslední dva přípravné zápasy: ve středu proti Nitře a generálka s Rapidem Vídeň. Reprezentanti však už v neděli zamíří na sraz národních týmů.

Reklama

Související témata: