Hlavní obsah

Bílek: Máme sílu na to, abychom ligu vyhráli

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty budou do jarní části fotbalové ligy vstupovat s vynikající bilancí z přípravy. Z osmi odehraných utkání neprohráli ani jedno. Na herním soustředění ve Španělsku, odkud se letenský tým vrátil v pátek večer, vyhráli všechny čtyři zápasy. „Máme ještě dva týdny na to, abychom ve Zlíně byli stoprocentně připraveni,“ připomněl trenér Michal Bílek na tiskové konferenci první jarní duel Sparty.

Článek

Letenský tým nejdříve nabíral fyzičku na kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně, potom se už ale svěřenci trenéra Bílka přestěhovali do teplého Španělska. Tam se v rámci herního kempu utkali se čtyřmi zahraničními soupeři, přičemž v každém utkání slavili výhru.

„S průběhem přípravy jsem maximálně spokojený. Ve Španělsku jsme odehráli čtyři kvalitní utkání, počasí bylo vynikající. Zdravotní problémy potkaly Karola Kisela, který musel trénovat individuálně. Pavel Horváth byl také zdravotně indisponovaný a výron v kotníku si udělal Kamil Vacek,“ dodal ke zraněným hráčům Bílek.

Sparta porazila i španělský Betis Sevilla

Svůj souboj s letenským výběrem ve Španělsku nezvládli fotbalisté Betisu Sevilla, olympijský výběr Korejské republiky, hráči polského Korona Kielce, který Spartě podlehl 0:2, ani rakouský tým Mattersburgu. Ten se Spartou prohrál 1:2.

„Výsledky nás povzbuzují, ale určitě nebudeme uspokojeni, že by to mohlo jít samo. Máme sílu na to, abychom ligu vyhráli,“ ubezpečil sparťanský kouč, který přiznal, že na post prvního brankáře počítá s Tomášem Grigarem a do stoperské dvojice postaví Řepku a Sivoka.

Sparťané do prvního jarního zápasu budou ještě pilovat herní varianty a trenér Bílek plánuje úplné vykrystalizování základní jedenáctky. „Ještě nemáme přesně rozhodnuto, v jakém složení budeme nastupovat. Nezklamal nikdo, všichni hráči pracovali zodpovědně, všichni bojují o to, aby se dostali do základní jedenáctky,“ řekl na závěr Bílek s tím, že mladí hráči, kteří nyní absolvují přípravu s letenským týmem budou Spartě v budoucnu platní.

Reklama

Související témata: