Hlavní obsah

Ostravský fotbalový útočník Varadi přestoupil do Plzně

PLZEŇ

Fotbalisty Plzně posílil ostravský útočník Adam Varadi. Dvaadvacetiletý hráč, který v Baníku kvůli zdravotním problémům vypadl ze základní sestavy, by měl v ofenzivě Viktorie částečně nahradit Martina Filla s Markem Jarolímem.

Foto: čtk

Adam Varadi z domácího Baníku (vlevo) překonává brankáře olomoucké Sigmy Tomáše Lovasíka - Ilustrační foto

Článek

Bleskový přestup obě strany doladily v průběhu několika hodin. Průbojný útočník měl dříve jisté místo v základní jedenáctce, ale po operaci kolena o něj přišel a prakticky celý podzim v ostravské sestavě pouze paběrkoval. Více zaujal čtyřmi góly, které dal za divizní rezervu v utkání proti Brumovu.

"To bylo také rozhodující. Adam v sobě rozhodně má potenciál, který by ale za současné situace stěží naplno rozvíjel u nás," řekl dnes ČTK předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Varadi může zkusit napodobit gólmana Michala Daňka, který po stejné trase odešel před dvěma lety. V Ostravě nebyl vytěžován, ale po odchodu do Plzně se vypracoval, prosadil se až do reprezentace a letos v lednu získal angažmá v anglickém West Bromwichi. "V Plzni dostane určitě mnohem více prostoru než by tomu momentálně bylo v Baníku," podotkl Trucha.

Frýdecko-místecký odchovanec dal v nejvyšší soutěži 14 gólů a byl i u titulu, který Ostravští získali před čtyřmi lety. Plzeň si slibuje, že Varadi střelecky zastoupí opory Jarolíma s Fillem, kteří klub opustili v zimní přestávce.

Reklama

Související témata: