Hlavní obsah

Most získal na hostování Rilkeho a propustil Philipakose

MOST

Fotbalisty Mostu posílí pro jarní část sezóny teplický útočník Emil Rilke. Čtyřiadvacetiletý hráč se s klubem dohodl na půlročním hostování s opcí, smlouvu by měl podepsat v pátek. Mostečtí už nemohou počítat s americkým útočníkem Petem Philipakosem, který se dohodl na ukončení angažmá a klub opustil. "Smlouva o Rilkeho hostování je dojednána, už ji zbývá jen podepsat," řekl mostecký šéf Petr Kabíček.

Článek

Místo v mostecké sestavě udělal Rilkemu Philipakos. "Na podzim se zranil, musel na operaci a během zimy se nestihl připravit," vysvětlil odchod čerstvě pětadvacetiletého hráče Kabíček. Pro jaro prý v Mostu vkládají největší naděje do stejně starého Kanaďana Dava Simpsona, který přišel ze Sparty také na hostování s opcí.

Odchovanec ústeckého fotbalu Rilke přišel do Teplic v dorosteneckém věku a do první ligy nakoukl už v 19 letech. Zpočátku platil za velký talent a poměrně pravidelně nastupoval, pak ale jeho výkonnost poklesla a klub jej začal posílat na hostování. Nejprve do Opavy, vloni do Příbrami a naposledy na podzim do Jablonce. Ani tam se ale příliš neprosadil, přesto již v lize odehrál 91 zápasů a nastřílel šest branek.

Reklama

Související témata: