Hlavní obsah

Oslabený Baník rozstřílel před ligou fotbalisty Dubnice

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy deklasovali v posledním testu před jarní ligovou premiérou Dubnicu 6:0. Baník generálku na vyhřívaném trávníku ve Vítkovicích zvládl i bez pěti marodů, třemi trefami soupeře zneškodnil Lukáš Magera.

Článek

Liberecký zvěd Luboš Kozel asi moc poznatků neposbíral. Baník kvůli zdravotním problémům nepostavil lehce zraněné Marka, Bystroně, Svěrkoše, Tchuře a Metelku, ale i kombinovaná sestava zvládla osmý tým slovenské ligy vyřídit za poločas.

Hosté cestou zabloudili, dorazili s půlhodinovým zpožděním a i na hřišti byli u všeho později. Domácí je v prvním poločase jednoznačně přehráli, do první příležitosti soupeře pustili až ve 41. minutě, ale Vašek snížení Zápotokovi nedovolil. Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Byť domácí už hlavně v obraně nepůsobili tak kompaktně, ofenziva byla stále při chuti a přidala další tři branky.

"Vzhledem k sestavě to pro nás nebyla generálka, ale jen poslední zápas. Za stavu 3:0 jsme vyrobili spoustu chyb, které by nás v Liberci mohly mrzet. Poslední týden před ligou proto budeme souhru v obranné fázi ještě pilovat," řekl novinářům trenér Karel Večeřa.

Baník Ostrava - Dubnica 6:0 (3:0)
Branky: 11., 33. z pen. a 51. Magera, 14. Mičola, 57. Zeher, 88. Rajtoral. Rozhodčí: Matějek. Diváci: 415.
Baník Ostrava: Vašek - Řezník, Pavlík, Neuwirth (59. Cigánek), Čoupek - Rajtoral, Ricka, Otepka (59. Ficek), Mičola - Magera (77. Vrťo), Zeher.

Reklama

Související témata: