Hlavní obsah

Záložník Abraham přestoupil ze Sparty do Slavie

PRAHA

Fotbalový záložník Martin Abraham přestoupil ze Sparty do konkurenční Slavie a vršovický klub za poslední zimní posilu zaplatil 10 miliónů korun. Svému novému klubu se bývalý hráč Mladé Boleslavi upsal do prosince 2010, součástí smlouvy je také jednoletá opce. V pátek o tom informoval na tiskové konferenci ředitel Slavie Petr Doležal.

Článek

Abraham po úspěšném absolvování kondičních testů podepsal s aktuálně nejlepším týmem české ligy tříletou smlouvu s opcí. V hledáčku vršovického klubu byl podle generálního ředitele Petra Doležala už od listopadu. "Věřím, že Martin naši důvěru nezklame. Přeji mu, aby se mu ve Slavii dařilo," popřál nové posile hodně štěstí šéf sešívaných.

"Jsem rád, že se tento přestup uskutečnil. S trenérem Jarolímem se znám ještě ze společného působení ve Slovácku. Lákala mě kvalitní hra Slavie a nový stadión," řekl krátce po podpisu smlouvy Abraham a dodal, že Sparta je pro něho uzavřená kapitola.

Na Spartě mu v odchodu nebránili

"Martin byl dlouho zraněný a neabsolvoval s námi část zimní přípravy, včetně herního soustředění. Jeho postavení v týmu by tak neodpovídalo představám naším ani samotného hráče. Proto jsme mu v odchodu nebránili," řekl k přestupu trenér Sparty Michal Bílek na oficiálních stránkách letenského klubu a jedním dechem dodal: "Posilování rivala? U hráčů, kteří se ve Spartě neprosadí, nebo nemají pevnou pozici v kádru, jsou takové úvahy bezpředmětné. Přeci je tu nebudeme držet jen proto, aby nehráli jinde".

Martin Abraham přišel do týmu loňského mistra z Mladé Boleslavi před začátkem letošní sezóny. Za podzimní část však nastoupil pouze do šesti mistrovských zápasů, v nichž vstřelil jednu branku. V říjnu si navíc bývalý hráč Liberce, Slovácka a Brna poranil kotník, kvůli čemuž nebyl trenéru Bílkovi dlouho k dispozici. Podle manažera Dalibora Laciny o devětadvacetiletého borce usiloval také rumunský Temešvár.

V paměti fanouškům zůstal spíše svým nevybíravým chováním v prvoligovém utkání proti Teplicím, kvůli němuž nemohl hrát čtyři soutěžní zápasy.

Reklama

Související témata: