Hlavní obsah

Abraham: Sparta je pro mě uzavřená kapitola

PRAHA

Sedmou a zřejmě poslední posilou fotbalové Slavie Praha se stal Martin Abraham. Po půl roce stráveném ve Spartě se za 10 miliónů korun stěhuje k sešívaným. V pátek devětadvacetiletý záložník podepsal tříletou smlouvu s roční opcí. „Jsem rád, že se tento přestup uskutečnil,“ řekl na tiskové konferenci krátce po podpisu kontraktu.

Článek

Na úvod Abraham poděkoval svému manažerovi Daliboru Lacinovi, který při něm dle fotbalistových slov stál i v těžkých chvílích. Do nového klubu se záložník těší. „Lákala mě kvalitní hra Slavie. Navíc se už dlouho znám s trenérem Karlem Jarolímem,“ řekl Abraham na adresu kouče, který ho vedl již ve Slovácku.

Bývalý hráč Mladé Boleslavi zažil ve Spartě smolný podzim. Ve vypjatém zápase v Teplicích byl vyloučen, dostal trest, pak se zranil a jeho integrační proces do Sparty se zastavil. „Celý podzim byl nešťastný. Sparta je pro mě uzavřená kapitola. Angažmá ve Spartě však beru pozitivně, jsem rád, že jsem si tím prošel,“ nechal se slyšet a také dodal, že je rád, že se seznámil se známým bouřlivákem Tomášem Řepkou. „Změnil jsem na něj názor v pozitivním smyslu,“ prozradil.

A co ho ve Slavii čeká? „Myslím, že herní styl mně bude vyhovovat více než na Spartě. Fyzicky se cítím dobře, to myslím potvrdily i kondiční testy,“ poznamenal a hned musí řešit první nepříjemnou situaci. „Chtěl jsem dres s číslem 26. Ten má ale Jarda Černý a vypadá neoblomně, tak budu muset něco vymyslet,“ posteskl si Abraham na závěr.

Reklama

Související témata: