Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:0Zimní posily zajistily Viktorii Plzeň první tři jarní body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Varadi 1 : 0
35. Sylvestre (penalta) 2 : 0

PLZEŇ

Góly Adama Varadiho a Ludovica Sylvestreho z prvního poločasu rozhodly o nedělním vítězství Viktorie Plzeň nad 1. FC Brno 17. kole Gambrinus ligy. Svěřenci Stanislava Levého přehráli svého soupeře hlavně v úvodním dějství. Ve druhé půli si domácí náskok hlídali a mohli ho zvýšit. Akce, při které Sylvestre obloučkem nastřelil břevno, nebo Lecjaksova bomba levou nohou volaly po gólu.

Článek

Na obou týmech se v počátku utkání projevila nerozehranost ze zimní přípravy. Po čtvrthodině hry si hosté ve Štruncových sadech vypracovali mírný tlak a příliš nepouštěli domácího soka na vlastní polovinu. Byli to ovšem plzeňští fotbalisté, kteří vstřelili první jarní gól na západě Čech. Obránci Brna nechali v pokutovém území úplně volného Adama Varadiho, který se ve 23. minutě tváří v tvář Lejsalovi nemýlil.

Po vstřeleném gólu se domácí osmělili. Svými rychlými výpady hrozil po pravé straně aktivní Milan Petržela. Varadi, zimní posila Západočechů, ve 34. minutě nastřelil břevno, když zdánlivě centrovaný míč přeletěl brněnskou jedničku a skončil na horní konstrukci branky.

O minutu později domácí fanoušci jásali podruhé. To Sylvestre proměnil pokutový kop nařízený po faulu kapitána hostí Trousila na Krbečka, jenž za něj dostal žlutou kartu. Dvě minuty před koncem poločasu si uznání domácích fanoušků zasloužil znovu Sylvestre, který se proháčkoval před pokutové území a střílel těsně vedle. Hosté byli zralí na předčasný odchod do kabin, když Lejsal, aniž by byl atakován, neudržel míč a daroval domácím rohový kop.

Trenér domácích fotbalistů Levý si musel mnout ruce ve druhém poločase, když se Sylvestre prezentoval parádním obloučkem, který skončil na břevně. Talentovaný levý bek plzeňského týmu Jan Lecjaks se hnal neohroženě na hostující branku v 73. minutě, ale jeho střela levačkou mířila jen kousek vedle pravé tyče brněnské branky.

Viktoria Plzeň - 1. FC Brno 2:0 (2:0)
Branky: 23. Varadi, 35. Sylvestre. ŽK: Varadi, Krbeček, Knakal - Trousil, Polách, Kuncl. Rozhodčí: Adam, Mencl, Košec. Diváci: 4 114.
Plzeň: Ilizi - Malchárek, Knakal, Rada, Lecjaks - Petržela (87. Borek), Sylvestre (90. Rodriguez), Trapp, T.Krbeček, Róth - Varadi (74. Psohlavec).
Brno: Lejsal - Pavlík, Dvorník, Trousil, Siegl - Mareček (27.Lira), Kalouda (64. Wagner), Polách, Kuncl, Střeštík - Besta.

Reklama

Související témata: