Hlavní obsah

Jarolím: V kabině jsem musel zvýšit hlas

PRAHA

Velké nervy na lavičce Slavie Praha zažíval během nedělního utkání 17. kola Gambrinus ligy trenér Karel Jarolím. Jeho svěřenci se totiž proti Českým Budějovicím prosadili až šest minut před koncem. Zklamán z prohry 0:1 byl naopak hostující kouč František Straka, který s blížícím se koncem zápasu začínal věřit, že se Jihočechům podaří ze Strahova odvézt bod.

Článek

„Do zápasu jsme vstoupili agresivně. Chtěli jsme soupeře dostat pod tlak a vstřelit branku. Naši taktiku trochu zkomplikovalo vynucené střídání, kdy musel hřiště opustit Střihavka. Spoléhali jsme na to, že naváže na výborný výkon ze zápasu s Tottenhamem,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér domácích Karel Jarolím. V kabině o přestávce pak na své svěřence musel zvýšit hlas, protože s výkonem nebyl úplně spokojený.

Pražané měli zvlášť ve druhém poločase několik velkých šancí. „Měli jsme dobré příležitosti ke skórování, ale Budějovice podržel gólman Kučera, také jsme trefili tyč,“ poznamenal. V závěru utkání vysunul do útoku stopera Martina Latku. „Chtěli jsme to zesílit výškově,“ popsal překvapivý tah, který se však vyplatil, protože u Latky začala jediná gólová akce utkání.

Střihavka nevidí na jedno oko, Jarolíma čeká rentgen kotníku

Spokojený byl také s tím, že jeho svěřenci bojovali až do konce, a že získali tři důležité body. Radost mu kazí pouze zranění dvou hráčů základní sestavy. „David Střihavka nevidí na jedno oko, ale do čtvrtka by snad měl být v pořádku. Marek Jarolím jel do nemocnice na rentgen kotníku, tam to vypadá na delší absenci,“ posteskl si lodivod červenobílých.

František Straka, trenér Českých Budějovic, byl po utkání zklamaný. „Nás mrzí po tom průběhu, že jsme neurvali alespoň bodík, který by pro nás byl velikým úspěchem,“ řekl smutným hlasem a pokračoval. „Utkání začala Slavia náporem, byla lepší, rychlejší. My jsme hráli kostrbatě,“ viděl nedostatky ve hře Budějovic.

Původně naordinoval svému týmu hru na jistotu a  ze zabezpečené obrany, to se však hostům nedařilo. „Ve druhé půli jsem měli i gólové šance. Ke konci jsem pomalu začínal věřit, že bychom ten bod mohli urvat,“ doplnil Straka.

Po závěrečném hvizdu litoval své nevyužité šance hostující Tomáš Stráský. „Měl jsem na kopačce rozhodující gól. O to více mě mrzí, že nám dal branku právě Černý,“ vyjádřil se k momentu ze 75. minuty, kdy přestřelil takřka prázdnou branku Slavie. Právě jeho bývalý spoluhráč Jaroslav Černý se tak stal hrdinou nedělního večera. „Jsem rád, že nám to tam spadlo. Pro nás ty tři body byly hrozně důležité,“ řekl Černý.

Reklama