Hlavní obsah

Slavia má co napravovat, tři body proti Mostu jsou povinností

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se v neděli utkají v zápase 19. kola Gambrinus ligy na domácím hřišti s Mostem a dobrým výkonem se pokusí zapomenout na pondělní porážku v Brně 1:2. Náskok sešívaných před druhou Spartou se snížil na pouhé dva body a svěřenci trenéra Karla Jarolíma nechtějí druhý nezdar v řadě připustit.

Článek

„Po utkání v Brně máme co napravovat, takže tři body jsou pro nás povinností. Potřebujeme odehrát dobrý zápas s dobrým výsledkem. Žádnou jinou soutěž už nehrajeme, máme před sebou pouze ligu, takže naše veškerá pozornost už musí být směřována jen na ni,“ uvedl v tiskové zprávě pražského klubu trenér Jarolím.

„Most je nevyzpytatelné mužstvo, určitě nesmíme soupeře podcenit. Musíme hrát od začátku aktivně. Most asi zvolí podobnou taktiku, s jakou sem přijely České Budějovice, tedy budou se snažit zahustit prostor a spoléhat na brejkové situace. Na špici bude hrát určitě Emil Rilke, na kterého si musíme dát pozor. Soupeř se bude snažit využít jeho rychlosti posíláním přihrávek za obranu,“ snažil se kouč odhadnout taktiku nejbližšího soupeře.

Rozhodovat se bude až po třicátém kole

Trenér Pražanů ví, že rozhodující bude postavení v tabulce po třicátém kole, a jestli dokáže jeho tým ustát vzrůstající tlak. „Nesmíme se nechat stresovat a od příštího duelu s Mostem musíme zase začít znovu sbírat body. Spát budu i teď rozhodně klidně,“ ujišťoval po utkání v Brně Jarolím.

Most ve dvou odehraných jarních zápasech získal jen bod za domácí remízu s Olomoucí v minulém kole nejvyšší soutěže. Proti svým bývalým spoluhráčům by v červenobílém dresu mohl nastoupit makedonský útočník Goče Toleski a pokusit se rozšířit svůj počet přesných zásahů. V dosavadním průběhu sezóny se trefil osmkrát, v dresu Slavie se však zatím neprosadil. „Udělám všechno pro to, abychom vyhráli, pokud v neděli samozřejmě nastoupím,“ poznamenal Toleski.

Zdravotní stav na hrací plochu nepustí hned pětici fotbalistů Slavie. Po operaci stále rehabilitují Dušan Švento s Petrem Jandou. Zranění doléčují Vladimír Šmicer a Zdeněk Šenkeřík. Posledním marodem je David Hubáček, který má poraněný palec u nohy.

Reklama

Související témata: