Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: V Plzni se bojuje o čtvrtou příčku v GL

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň budou chtít v 19. kole v domácím utkání proti Ostravě navázat na úspěšný první jarní zápas, v němž si hravě poradili s Brnem 2:0. Tentokrát se Západočechům v boji o čtvrté místo v tabulce postaví soupeř, který stejně jako Plzeň získal na jaře čtyři body. V neděli od 15.00 hod se hraje i záchranářský duel mezi Kladnem a Jabloncem. V Plzni padly v prvním poločase hned tři góly a všechny do domácí branky. O vysoké vedení Ostravy 3:0 se postaral dvěma góly Lukáš Magera, třetí zásah přidal Václav Svěrkoš. Druhý jmenovaný přidal v 55. minutě další branku a Baník vede už o 4 góly. V 74. minutě poslal domácí Jablonec do těsného vedení 1:0 nad Kladnem Pavol Straka. Oba zápasy sledujte v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Plzeňští hráči pod taktovkou trenéra Stanislava Levého na jaře nic neztratili ze svého útočného pojetí hry a jak v utkání proti Brnu, tak i v duelu ve vršovickém Dolíčku se Západočeši prezentovali aktivní hrou. Zatímco z prvního zápasu slavili zisk všech tří bodů, o vítězství na hřišti Bohemians 1905 je v poslední minutě utkání připravil Jan Rezek.

Baník Ostrava získal v předešlých dvou odehraných zápasech taktéž čtyři body. V prvním jarním duelu 17. kola získal bod za remízu 1:1 v Liberci, v posledním kole české nejvyšší fotbalové soutěže potom zásluhou Svěrkoše a Bystroně porazil na domácím hřišti Zlín 2:1. "Pro naše nově vytvořené mužstvo je to další test síly a kvality. Soupeř se netají tím, že chce hrát o evropské poháry," tvrdí na adresu ostravského týmu trenér Viktorie Plzeň Stanislav Levý.

Zápasy 19. kola Gambrinus ligy:
Sobota 2.3.:
17:00Tescoma Zlín - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 38. Kerič.
Neděle 3.3.:
15:00Viktoria Plzeň - Baník Ostravaon-line
15:00Jablonec - Kladnoon-line
17:00Mladá Boleslav - České Budějoviceon-line
17:00Slavia - SIAD Moston-line
17:00Teplice - Brnoon-line
20:15Viktoria Žižkov - Bohemians 1905on-line
Pondělí 3.3.:
17:15Sigma Olomouc - Spartaon-line

Levý nemůže pro nedělní utkání počítat s Trappem a Varadim, který je v Plzni na hostování právě z ostravského Baníku. Na druhé straně trenér ostravského týmu Karel Večeřa bude postrádat stále zraněné Metelku, Tomašáka a Lukeše, oproti tomu se už na západ Čech vydá uzdravený bývalý reprezentant René Bolf. "Kromě nahrazení Varadiho nemám důvod výrazně zasahovat do sestavy, která hrála na Bohemians,“ řekl k základní sestavě kouč Levý.

Na podzim se ve vzájemném duelu těchto mužstev radovali ostravští fotbalisté, kteří na svém hřišti neinkasovali a navíc si v utkání připsali dvě vstřelené branky. Baníku se na hřišti Plzně daří, naposledy zde prohrál v sezóně 1997/98. Tehdy domácí porazili ostravský tým 3:1. „Bude to hezký zápas, v němž oba celky budou hrát na vítězství,“ přál si před výkopem ostravský trenér Karel Večeřa.

Kladno bude s Jabloncem bojovat o záchranu 

V 15.00 hod. začíná i záchranářský duel mezi Kladnem a hosty z Jablonce. Domácím patří po osmnácti odehraných kolech 14. místo, Severočeši jsou o příčku výše. Rozdíl mezi oběma týmy je ale pouze ve skóre, na svém kontě mají shodně 16 bodů. Nedělní soupeři mají pouhý bod náskok na pražský tým Bohemians 1905, který momentálně okupuje první sestupovou příčku. Tabulku zatím uzavírá Most se 13 body. Podzimní zápas mezi Jabloncem a Kladnem skončil remízou 1:1.

Reklama

Související témata: