Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 1:0Baník prohrál v Olomouci a ztrátu na čelo nezmenšil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Hudec 1 : 0

OLOMOUC

Desetizápasovou sérii bez vítězství uťali olomoučtí fotbalisté sobotní výhrou 1:0 nad Baníkem Ostrava. Hosté bez distancovaných útočníků Svěrkoše a Magery na Hané zklamali ve finální fázi a i přes trvalou územní převahu si nedokázali vypracovat jedinou gólovou možnost. Výsledek ligového duelu tak určil už v 19. minutě stoper Martin Hudec, který přesně hlavičkoval po Bajerově rohovém kopu.

Článek

Nepropustná olomoucká defenziva vynulovala druhý nejproduktivnější ligový útok. Kouč Martin Pulpit sice vsadil na opatrnou taktiku s jediným útočníkem, ale vyšla mu. Domácím dnes stačilo čekat na soupeřovy chyby. Ostravský stoper Neuwirth se v 13. minutě pustil do kličkování před vlastním pokutovým územím, Hubník ho odzbrojil a velkou spoluhráčovu hrubku po Hubníkově ráně napravil až gólman Vašek.

Pak už byl ale krátký i on: Bajer nacentroval z prvního rohového kopu domácích míč přesně na hlavu Hudce, který svůj návrat do základní sestavy ozdobil parádní trefou pod břevno.

Baník se do olomouckého pokutového území dobýval marně. Sigma velký čtverec bránila až v osmi lidech a s tím si ostravská ofenziva bez distancovaných kanonýrů Svěrkoše s Magerou nedokázala poradit. Územnímu tlaku scházel nápad ve finální fázi. Drobisze dvakrát vyrušil jen Zeher, ale prvnímu voleji scházela přesnost, zatímco v druhém případě našel slabou hlavičkou jen připraveného brankáře.

Olomouc měla na útočné polovině daleko více místa. Stará bolest, nevyužívání šancí, ji však nedovolila odskočit do výraznějšího vedení. V nastavení první půle proklouzl středem hostující obrany do sóla Onofrej, ale obrovské šance se zalekl a zbrkle přestřelil.

Baník si převahu v poli a držení míče zachoval i po přestávce, ale soupeř byl z brejků do otevřené obrany opět nebezpečnější. Bajerovu dělovku musel v 50. minutě zneškodnit Vašek, čtvrt hodiny před koncem Jindřišek po rychlém protiútoku jedovatou ránou z dvaceti metrů jen těsně minul levou tyč.

Územní dominance Ostravy nepřinesla víc než řadu standardních situací a třináct rohových kopů, při kterých však před olomouckou brankou exceloval nejlepší hráč zápasu Rossi. Baník k vyrovnání nedohnaly ani čtyři tisíce fanoušků, Olomouc po deseti zápasech zase zažila radost z tříbodového zisku. Ostrava vyšla po šesti kolech bodově naprázdno.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 19. Hudec. Rozhodčí: Adam - Večeřa, Ondo. ŽK: Heidenreich - Řezník, Mičola, Bystroň. Diváci: 11.085.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Hudec, Škerle, Heidenreich (78. Randa) - Rossi - Bajer (80. Janotka), Hořava, Onofrej, Kazár (71. Rýdel) - Hubník. Trenér: Pulpit.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Marek, Bystroň, Otepka - Mičola (69. Vrťo), Zeher. Trenér: Večeřa.
Další program 21.kola Gambrinus ligy
Neděle 16. března
10:15Viktoria Žižkov - České Budějoviceon-line
15:00Jablonec - Brnoon-line
15:00Viktoria Plzeň - Slovan Liberecon-line
17:00Teplice - Zlínon-line
17:00Kladno - Moston-line
20:15Slavia Praha - Bohemians 1905on-line
Pondělí 17. března
17:15Mladá Boleslav - Sparta Prahaon-line

Reklama

Související témata: