Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:1Teplice utnuly čekání na gól a slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Klein 1 : 0
38. Smíšek 2 : 0
90. Zbožínek 2 : 1

TEPLICE

Teplice po 315 minutách čekání daly ligový gól. A protože Zlín byl zoufalý, oslavily po třech prohrách zisk tří bodů. A jsou zase třetí. „Úvod jsme zvládli velice dobře, hráči podali solidní výkon a konečně jsme vyhráli,“ těšilo Petra Radu, trenéra Teplic.

Článek

Severočechy málem rozjásal hned po rozehrání po Junově pasu Mareš, ale z malého vápna přestřelil. Druhá šance už skončila gólem: Verbířův roh zleva poslal hlavou do sítě Martin Klein 1:0. „Věřil jsem, že se trefím. Po Pavlových centrech jsem se takhle trefil už šestkrát,“ radoval se obránce Teplic.

Ukončení střeleckého půstu domácí moc nenastartovalo. Ve finální fázi kazili, hráli nervózně, hodně míčů lehce ztratili. Trestu se bát nemuseli. Zlín byl bídný, přihrát si nedokázal vůbec a po nasazení a bojovnosti nebylo u hostů ani stopy.

„Věděli jsme o síle domácích při standardních situacích, ale stejně je neuhlídali. Pak už se nám těžko kombinovalo, míč nám dělal problémy,“ posteskl si Pavel Hoftych, trenér Zlína.

Nebylo divu, že domácí zápas kontrolovali, zvláště když přidali druhý gól. Marešův pas na penaltě přiťukl Jun doprava Smíškovi, jenže obstřelil Baranka - 2:0. Další ránu si Zlínští zasadili sami, když Zúbek srazil na půlce nesmyslně Saboua a dostal červenou kartu. „Pod sprchy měl jít i Mareš. Jasně srazil Malára,“ zlobil se Hoftych.

V deseti hosté na vyrovnání myslet nemohli, zvláště když na přesnosti a důrazu přidali minimálně. Jediný pěkný moment nabídl Šmahaj: z 35 metrů trefil z přímého kopu břevno.

Teplice proti oslabenému Zlínu s chutí kombinovaly a mohly soka zdrtit několika zásahy. Ale po parádní akci Rosy s Verbířem pálil Jun z malého vápna do tyče, Smíšek přetažený centr poslal hlavou těsně mimo, v 65. min. orazítkoval břevno a za dvě minuty trefil tyčku. „Mrzí mě, že jsem se už neprosadil, ale konečně jsme vyhráli, což je hlavní. Chyběla mi větší přesnost a trošku klidu. Hlavní je, že jsme se po dlouhé době do šancí alespoň dostali, protože v minulých zápasech jsme neměli ani jedinou nadějnou pozici,“ říkal Petr Smíšek, teplický útočník.

I kvůli jeho promarněným šancím se Severočeši se ještě o výhru strachovali, když po rohu propálil chumel těl takřka z nulového úhlu Zbožínek. „Za morálku jsme si gól zasloužili. Bylo nám totiž jasné, že v deseti budeme domácí těžko zastavovat,“ říkal Hoftych.

V závěru ještě zvládl teplický trenér menší slovní výměnu názorů s vulgárními diváky, při hodnocení zápasu byl pak dost strohý. „Moc mluvíme, málo hrajeme. Když budeme méně mluvit, tak to třeba pomůže,“ říkal Rada.

FK Teplice - Tescoma Zlín 2:1 (2:0)
Branky: 12. Klein, 38. Smíšek - 90. Zbožínek. Rozhodčí: Jílek - Novák, Kubáň. ŽK: Mareš, Klein - Vyskočil, Elšík, Šmahaj. ČK: 45. Zúbek (Zlín). Diváci: 3360.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš (90. Štohanzl), Sabou, Doležal, Verbíř - Smíšek (90. Kaufman), Jun (78. Hesek). Trenér: Rada.
Zlín: Baránek - Pazdera, Zbožínek, Penner, Dujka - Musil (46. Žůrek), Zúbek, Šmahaj, Malár - Vyskočil (82. Elšík), Baranyai (72. McQuilkin). Trenér: Hoftych.

Reklama