Hlavní obsah

Kladenský střelec Krob se neradoval, mostecký Pešír sršel optimismem

KLADNO

Kladno sice dalo po 473 minutách zase ligový gól, ale nakonec mu přinesl jen bod, což je doma v boji o záchranu málo. Po vyloučení Beneše muselo hodinu vzdorovat chvílemi drtivém tlaku po všech stránkách lepšího Mostu. Kladenský obránce Jan Krob si zapsal do statistik svůj první ligový gól. Trefil se neomylně bombou z pokutového kopu za faul mosteckého brankáře Švengera na unikajícího Kroupu. „Na penalty jsem určený, kopal jsem je i v přípravě. Nemám s nimi problém,“ říkal Jan Krob vážně, bez náznaku radosti z první trefy.

Článek

„Nemám z gólu takovou radost, jakou bych určitě měl, kdybychom vyhráli. Hodinu hrajeme o deseti po zbytečném vyloučení, kdy nám pronikl hráč do otevřené obrany. Za stavu 1:0 jsme si to měli pohlídat. To se prostě nesmí stát,“ dodal střelec jediné branky Kladna.

Středočeský klub má v dalších kolech těžký los. O Velikonocích hraje v Brně. „Most je na tom lépe. My se musíme rvát dál. O to větší je škoda ztracených dvou bodů. Mohli jsme jim utéct na čtyři body. Bohužel dnes nám rychle docházeli síly, už jsme nedokázali pořádně zaútočit. Takhle musíme být rádi alespoň za ten bod, který nám pořád dává šanci na udržení v lize,“ nechtěl si Krob připustit, že nedělní ztráta s Mostem může být smrtelná.

Oboya se trefil po pár vteřinách pobytu na hřišti

V daleko lepší náladě byl mostecký útočník Tomáš Pešír. Na trávníku patřil společně s nestárnoucím Patrikem Gedeonem k nejlepším hráčům hostí a přičinil se šikovnou přihrávkou o vyrovnávací gól. „Balón mi dal Tomáš Pilař. Otočil jsem se kolem obránce, ani nevím, který to byl, a dal jsem to naslepo před branku. Naštěstí tam byl čerstvě střídající Oboya. To je paráda, trefit se po pár sekundách na hřišti,“ usmíval se Pešír.

Podle slov mosteckého útočníka nebylo vyloučení až tak velkou výhodou pro jeho tým. „Mužstvo v deseti zaleze, těžko se jim dostáváte do obrany. My jsme to po inkasované brance nezabalili. Naopak jsme zkoušeli rozebrat obranu soupeře všemi způsoby. Střelami z dálky, kombinací i po křídlech. Hráli jsme na jednu branku. Alespoň že jsme dali jeden gól. Ale jeli jsme sem po výhře nad Mladou Boleslaví pro tři, to nebudu zastírat,“ dodal Pešír.

Bod z Kladna vidí jako velice důležitý. „Máme lepší los, doma ale musíme porazit Budějovice. Já totiž boj o záchranu nevidím jako ztracený. V Blšanech jsem hrál o záchranu pořád a dostali jsme se z horších situací. V Mostě máme dobré mužstvo a jakmile se odlepíme z poslední příčky, už se zpátky nenecháme zatlačit a půjdeme výš,“ tvrdil optimista Pešír.´

Gambrinus liga - 21. kolo
Sobota 15. března
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0on-line
Branka: 19. Hudec.
Neděle 16. března
Viktoria Žižkov - České Budějovice 2:0on-line
Branky: 39. Kalod, 67. Tinga.
Jablonec - Brno 2:0on-line
Branky: 77. a 82. Straka.
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 52. Kerič.
Teplice - Zlín 2:1on-line
Branky: 12. Klein, 38. Smíšek - 90. Zbožínek.
Kladno - Most 1:1on-line
Branky: 12. Krob z pen. - 76. Oboya.
Slavia Praha - Bohemians 1905 2:1on-line
Branky: 10. vlastní I. Hašek, 89. Tavares - 40. Škoda.
Pondělí 17. března
17:15 Mladá Boleslav - Sparta Prahaon-line

Reklama

Související témata: