Hlavní obsah

Sparta prolomila prokletí stadiónu v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Poprvé v historii se podařilo pražské Spartě dobýt Městský stadión v Mladé Boleslavi, když v dohrávce 21. kola nejvyšší fotbalové ligy vyhrála 4:1. Domácí přitom vedli po brance Holuba, ještě do konce prvního poločasu ale vývoj zápasu otočili Slepička s Voříškem. Ve druhé půli se o konečné skóre postarali Kladrubský a Jeslínek. Boleslav hrála celý druhý poločas v deseti, když byl vyloučen kapitán Jan Rajnoch.

Článek

Do sparťanské sestavy se po jednozápasové absenci zaviněné karetním trestem vrátil Miroslav Slepička. Trenéru Michalu Bílkovi tak chyběl pouze déle zraněný Karol Kisel. Zdeněk Ščasný nemohl počítat s brankářem Petrem Pižanowskim a Lukášem Opielou. Pouze na lavičku usedl Ivan Hodúr, jenž se potýkal s problémy s virózou.

Do zápasu vstoupily oba týmy aktivně. Ve 14. minutě vyslal Horváth kolmicí vzduchem dopředu Miroslava Matušoviče, který hlavou našel nabíhajícího Kuliče. Ten by mohl jít sám na brankáře Millera, kdyby se mu podařilo míč lépe zpracovat. Na druhé straně vyděsil pohotovou střelou Grigara Radim Holub.

V 21. minutě poslal Poláček po rychlém protiútoku míč do pokutového území opět na Holuba. Ten ale tísněn Kadlecem nedokázal vážněji ohrozit Grigara v brance Sparty. Potřetí se ale už bývalý útočník Sparty dočkal. Sedláček ve třicáté minutě vyhrál u brankové čáry souboj s Kadlecem, přiťukl Kyselovi, který poslal míč do trestného území. Tam se balón odrazil od Řezníčka právě k Holubovi, jenž poslal domácí do vedení.

Rychlá odpověď

Z vedení se ale tým Zdeňka Ščasného radoval jen čtyři minuty. Voříšek totiž ve 34. minutě poslal balón z pravé strany do běhu Slepičkovi, který se dostal před Procházku a střelou k tyči vyrovnal. Vývoj zápasu otočil šest minut před koncem prvního poločasu Petr Voříšek, jehož vybídl přesným centrem Miroslav Matušovič.

Akcie mladoboleslavského týmu klesly ještě více těsně před koncem první půle, když Rajnoch po zákroku na Horvátha uviděl od rozhodčího Kocourka druhou žlutou a následně i červenou kartu.

Do druhé půle vyběhl Ganugrava, který vystřídal Poláčka. Mladoboleslavský záložník usedl pouze na střídačku, kde už však nepůsobil trenér Ščasný, jehož vykázal hlavní rozhodčí za nesportovní chování na tribunu. Odtud musel sledovat další inkasovaný gól. V dvaapadesáté minutě poslal míč do šestnáctky z rohového kopu Horváth, na ten si naskočil střídající Kladrubský a poslal Spartu do dvougólového vedení.

Mladoboleslavští jako by po třetí brance ve vlastní síti ztratili motivaci. Naopak sparťané s chutí útočili. V 64. minutě byli blízko ke zvýšení svého náskoku, když míč po střele Sivoka skončil pouze na břevně Millerovy branky. Sparťané se přesto radovali ještě jednou. Minutu před koncem zápasu proměnil sólo Jiří Jeslínek a stanovil konečné skóre na 4:1.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:4 (1:2)
Branky: 30. Holub - 34. Slepička, 39. Voříšek, 52. Kladrubský, 89. Jeslínek. Rozhodčí: Kocourek, Kordula, Chytil. ŽK: 26. Rajnoch, 29. Procházka, 41. Řezníček - 32. Kadlec, 48. Kulič. ČK: 45. Rajnoch. Diváci: 4 940.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Kopic, Procházka, Kalina - Kysela, Rajnoch, Sedláček, Poláček (45. Ganugrava) - Řezníček (68. Táborský), Holub (84. Hodúr).
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Vacek (67. Kolář), Hušek (40. Kladrubský), Horváth, Matušovič (85. Jeslínek) - Slepička, Kulič.

Reklama

Související témata: