Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:1Slavia porazila Zlín a vrátila se na čelo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Toleski 0 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Slavie porazili v dohrávaném utkání 22. kola nejvyšší fotbalové soutěže Zlín 1:0 a vrátili se na první místo tabulky, kde mají dvoubodový náskok před druhou Spartou. O jedinou branku zápasu se postaral ve 40. minutě svým prvním gólem v sešívaném dresu Makedonec Goče Toleski.

Článek

Fotbalisté domácího Zlína a Slavie museli vyběhnout na trávník na hranici hratelnosti. Nad Zlínem totiž dvě hodiny před začátkem střetnutí začalo hustě sněžit a terén byl silně podmáčený. Hned v první minutě vylekal Vaniaka střelou Tomáš Dujka. Hostující brankář míč s obtížemi vytěsnil na rohový kop.

Za stálého sněžení se hrál bojovný fotbal plný nakopávaných míčů na hrotové hráče. Rozmáčeného terénu málem využil ve 13. minutě Daniel Pudil. Elšíkova malá domů se na půli cesty zastavila, čehož chtěl slávistický záložník využít. Sprint k míči ale vyhrál Vít Baránek a před Pudilem jej odkopl do zámezí.

Pořádně rušno bylo na zlínské Letné v rozmezí osmatřicáté a čtyřicáté minuty. Centrovaný míč do pokutového území Slavie sklepla sedm minut před koncem první půle hostující obrana přesně na nohy osamoceného Zdeňka Kroči, který měl před sebou pouze Vaniaka. Zlínský obránce nastřelil však pouze tyč a míč, který se kutálel po brankové čáře, skončil v náruči slávistického brankáře.

Toleski vstřelil první gól ve slávistickém dresu

Ve čtyřicáté minutě padl jediný gól zápasu. Pudil sklepl hlavou balón Janu Blažkovi, který prodloužil na Goče Toleského. Makedonský útočník ve službách Slavie se uvolnil mezi dvěma bránícími hráči a povedenou střelou ke vzdálenější tyči poslal Pražany do vedení. Pro slávistického útočníka branka znamenala první trefu v sešívaném dresu.

Druhý poločas začali aktivně domácí fotbalisté. Dalekonosná střela Elšíka ale Vaniaka nepřekvapila a Zbožínkova hlavička skončila vedle slávistické branky. Další možnost na vyrovnání měli domácí v 68. minutě, kdy zahrávali standardní situaci z pětadvaceti metrů. David Šmahaj ale poslal míč nad břevno.

Největší šanci si vypracovali Zlínští v 73. minutě. Žůrkova střela zevnitř pokutového území skončila ale mimo Vaniakovu branku. Na druhé straně mohl náskok zvýšit střelec první branky Toleski, který se řítil sám na brankáře Baránka. Míč z jeho kopačky zlínský brankář tečoval a balón se zastavil těsně před brankovou čárou, odkud ho stačila dobíhající obrana odkopnout.

Ze závěrečného zlínského tlaku už branka nepadla a Slavia se tak vrátila na první místo Gambrinus ligy před Spartu, na kterou má náskok dvou bodů. Zlín zůstává desátý.

FC Tescoma Zlín - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 40. Toleski. Rozhodčí: Adam - Zlámal, Handlíř. ŽK: Penner - Brabec, Blažek. Diváci: 3000.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (68. Kraus), Šmahaj, Elšík, Dujka (81. Baranyai) - Žůrek, Malár.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - M. Jarolím (46. Kalivoda), Tavares (83. Latka), Černý (70. Abraham), Pudil - Blažek, Toleski. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: