Hlavní obsah

Vítěz derby si výrazně přiblíží ligový titul

PRAHA

Vítěz pondělního derby pražských 'S' udělá důležitý, ne-li rozhodující krok k titulu fotbalového mistra. Slavia by odskočila Spartě na pět bodů, naopak obhájce z Letné by se poprvé ujal vedení v tabulce a měl situaci v rukou. Remíza by pomohla Slavii.

Článek

Lídr tabulky loni přišel o titul kvůli několika jarním herním výpadkům. Ani letos doma nehraje oslnivě, ale na Strahově s týmy z chvostu tabulky vždy naplno bodoval a výhru si odvezl v pondělí i z neregulérního zlínského bahniště. Slavia je sebevědomější a psychicky odolnější. Zápasy rozhoduje třeba v závěru.

Pokud svého věčného rivala v pondělí porazí, neměla by už pětibodový náskok prohospodařit. Navíc by získala i velkou psychickou výhodu nad Spartou. Dvě výhry v derby v jednom ročníku, to se červenobílým v samostatné české lize ještě nepodařilo.

Sparta má lepší jaro než podzim

Sparta má v posledních letech jarní část ligy lepší než podzimní. Za obhajobou jde jako ohař a je si vědoma, že cokoliv jiného než vítězství je pro ni z hlediska obhajoby nepřijatelné. Pokud prohraje, pět bodů ztráty těžko dohoní, Slavia by musela dvakrát prohrát a Sparta naopak být suverénní.

Po remíze by úřadující mistr také musel čekat na klopýtnutí rivala. K tomu může dojít, ale je víc než pravděpodobné, že nějaký bodík ještě ztratí oba celky. Jen vítězství tak Spartě vloží otěže bitvy o titul do jejích rukou. Jiné jméno mistra než jedno z pražských S by bylo malým zázrakem, byť do konce ligového ročníku zbývá osm kol...

Závěr jara
S kým hraje Slavia: Plzeň, Liberec, Teplice, Žižkov, Olomouc, Mladá Boleslav, Jablonec.
S kým hraje Sparta: České Budějovice, Kladno, Most, Bohemians 1905, Brno, Ostrava, Liberec.
Tučně uvedené týmy přivítají pražská S na vlastní půdě.

Reklama

Související témata: