Hlavní obsah

Slávista Ivana bude po operaci chybět svému týmu v boji o titul

PRAHA

Útočník fotbalové Slavie Milan Ivana si na úterním tréninku poranil koleno a bude se muset podrobit artroskopické operaci. Kouč sešívaných Karel Jarolím tedy nebude moci se slovenským forvardem počítat do pondělní dohrávky 24. kola Gambrinus ligy, ve které bude Slavia bojovat o cenné tři body na hřišti Viktorie Plzeň.

Článek

„K fotbalu se budu moci vrátit přinejlepším za tři týdny, spíš to ale vypadá na měsíc,“ řekl smutně na klubovém webu Ivana. „Mrzí mne, že nebudu u těch nejdůležitějších utkání, ale věřím, že to dotáhneme k titulu, snad se mi podaří stihnout alespoň závěr sezóny,“ přeje slovenský útočník.

Slavia si stále udržuje těsný náskok dvou bodů na druhou Spartu. Ivana nejenže nestihne pondělní duel s Plzní, svému týmu nebude moci pomoct ani v domácím duelu s Libercem (13.4.) a v těžkém zápase na teplických Stínadlech (21.4.). Je otázkou, zda bude čtyřiadvacetiletý slávista k dispozici k dalším utkáním. „Vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo poškození menisku, příští týden mne čeká artroskopická operace,“ dodal Ivana.

Bývalý hráč slovenského Trenčína přišel do Slavie loni v létě. Od té doby odehrál v sešívaném dresu patnáct zápasů, v nichž vstřelil jednu branku. Před příchodem do pražského klubu působil tři sezóny v 1. FC Slovácko, kde nasbíral 94 startů a 22 branek. V sezóně 2005/06 se stal s jedenácti vstřelenými brankami nejlepším střelcem ligy.

Reklama

Související témata: