Hlavní obsah

Kladno remizovalo na Bohemians, Teplice klesly na páté místo

PRAHA

Fotbalisté Kladna remizovali v nedělním utkání 24. kola na hřišti Bohemians 1:1, když přišli o výhru v nastaveném čase. Teplice nezvládly utkání proti Olomouci a po remíze 1:1 se propadly na páté místo tabulky. Čtvrté už je Brno, které díky gólu veterána Wagnera porazilo Most 2:1. V pondělí se kolo dohrává duelem Plzeň - Slavia. Pokud hosté na západě Čech vyhrají, vrátí se na první místo před Spartu.

Článek

Záchranářský duel viděl stadión posledních Bohemians 1905, kteří přivítali souseda v tabulce Kladno. Bojovný duel přinesl šance až po přestávce, aktivnější byli domácí. V 72. minutě měl šanci Milan Škoda, jehož tvrdou střelu skvěle zlikvidoval gólman Kladna Pavlík. Deset minut před koncem mohl rozhodnout střídající Michal Ordoš, domácí útočník ale v klíčovém okamžiku netrefil před prázdnou bránou míč podle svých představ.

Oba celky potřebovaly zvítězit, a tak se v závěru vrhly do ofenzívy. V 86. minutě Kladnu vyšel rychlý brejk, střídající Kousal odcentroval a Karel Kroupa hlavičkou o tyč poslal hosty do vedení. Alespoň bod zachránil Klokanům Jan Rezek, který v poslední minutě nastavení přesnou střelou vyrovnal. Bohemians zůstali po remíze poslední, na patnáctý Most ztrácejí dva body. Kladno je čtrnácté, má dvacet bodů jako Severočeši.

Teplice proti Olomouci neuspěly

Teplice v minulém kole remizovaly s Ostravou a v případě výhry nad Olomoucí se mohly vrátit před Baník na třetí místo. Hanáci ale prohráli poslední dva zápasy a hodlali nepříznivou sérii ukončit. Domácí diváky rozjásal už v 8. minutě Michal Smejkal. Urostlý útočník si naskočil na centr z levé strany a přesnou hlavičkou překonal Drobisze. Hosté vyrovnali ze standardní situace. Pronikajícího Janotku fauloval Rosa a Lukáš Bajer z přímého kopu zakroutil míč přes zeď přesně.

Čtrnáctý Most bojoval o důležité body v Brně. To se proti čtrnáctému celku tabulky trápilo, o jeho výhře rozhodl až gól střídajícího René Wagnera z 88. minuty. Most šel do překvapivého vedení už ve 2. minutě. Po rohu se míč odrazil k Emilu Rilkemu, který poslal hosty do vedení. V 10. minutě ale bylo vyrovnáno. Aleš Besta si naběhl na dlouhý centr a hlavou nezaváhal. O výhře domácích rozhodl pětatřicetiletý veterán René Wagner, který dvě minuty před koncem zužitkoval tlak Brna.

V sobotu prohrál Liberec s Mladou Boleslaví 1:2, Sparta díky gólu Horvátha porazila České Budějovice 1:0 a poskočila do čela tabulky. Zlín se rozešel s Žižkovem po bezbrankové remíze, Ostrava nedala šanci Jablonci. K výhře 3:0 přispěl dvěma góly Václav Svěrkoš, který se tak prostřílel do čela tabulky kanonýrů.

V pondělí se kolo dohrává utkáním Plzeň - Slavia. Pokud sešívaní zvítězí, vrátí se do čela prvoligové tabulky.

Program 24. kola Gambrinus ligy:
Liberec - Mladá Boleslav 1:2 (0:1)on-line
Branky: 81. Kerić - 10. Řezníček, 89. Táborský.
Sparta - České Budějovice 1:0 (0:0)on-line
Branka: 55. Horváth
Zlín - Viktoria Žižkov 0:0on-line
Ostrava - Jablonec 3:0 (0:0)on-line
Branky: 49. Neuwirth, 59. a 72. Svěrkoš
Brno - Most 2:1 (1:1)on-line
Branky: 10. A. Besta, 88. Wagner - 2. Rilke.
Teplice - Olomouc 1:1 (1:0)on-line
Branky: 8. Smejkal - 70. Bajer.
Bohemians 1905 - Kladno 1:1 (0:0)on-line
Branky: 90.+3 Rezek - 86. Kroupa.
Plzeň - Slavia (PO 17:15)on-line

Reklama