Hlavní obsah

Krbeček vychytal Slavii a už myslí na další kolo

Jen málokterému fotbalovému brankáři se podaří udržet čisté konto, když musí v utkání čelit hned dvěma penaltám. Plzeňskému gólmanovi Lukáši Krbečkovi se to navíc povedlo proti aspirantovi na titul Slavii, v pondělní dohrávce 24. kola Gambrinus ligy nejprve uspěl proti Kalivodovi a následně si poradil i s pokusem Tavarese. „Je potřeba rychle přepnout, za týden už máme Olomouc,“ řekl po utkání hrdina domácích.

Článek

Jak byste popsal obě kopnuté penalty?

Skvěle kopnuté to určitě nebylo. První penalta od Davida Kalivody mi přidělala větší práci. Při druhé jsem si říkal, že ji také musím chytit, povedlo se.

Asi jste tedy ani nelitoval, když jste za protesty uviděl před druhou penaltou žlutou kartu?

To nebylo ani tak za protesty, byl jsem plný emocí a do rozhodčího jsem i trochu strčil. Byla to chyba, potom jsem si dával pozor, abych právě ještě něco neřekl.

Jaký to je pocit, chytit dvě penalty vedoucímu týmu první ligy?

Upřímně si myslím, že mi dnes náladu už nic nezkazí. Je potřeba ale rychle přepnout, za týden hrajeme s Olomoucí, a to může být všechno jinak. Celé mužstvo musí šlapat tak, jako v utkání proti Slavii.

Na jaře začal mezi tyčemi v Plzni chytat Luboš Ilizi, pozici na postu jedničky tedy nemáte nejsilnější, takový úspěch vám ale patrně jen pomůže.

Trenér dal nyní důvěru mně. Musím se soustředit na to, abych předváděl nejlepší výkony. V utkání na Žižkově mi hodně kluci pomohli, nyní jsem zase mužstvu pomohl já.

Plzni se na jaře výsledkově příliš nedaří, může tato remíza tým dostat na vítěznou vlnu?

Věřím, že se získanými body půjdeme nahoru, když jsme i v minulém kole bezbrankově remizovali na Žižkově. Je pravda, že i za ten bod proti Slavii jsme rádi, i když po výhře bychom měli v tabulce o dva body víc.

Reklama

Související témata: