Hlavní obsah

Červenou kartu za plivnutí dostal jen sparťan Matušovič

KLADNO

Nechutný závěr měl zápas 25. kola Gambrinus ligy mezi fotbalisty Sparty a domácího Kladna. V nastaveném čase došlo poblíž půlící čáry ke srážce domácího gólmana Romana Pavlíka se sparťanem Miroslavem Matušovičem. Záložník hostí zůstal ležet na trávníku. Když k němu přišel rozhodčí, po krátké diskusi mu dal červenou kartu.

Článek

„Nebylo to za urážku, ale za vzájemné plivnutí. Potrestán byl ale jen náš hráč,“ tlumočil Matušovičovo vysvětlení tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava. „Nejdřív mě faulovali před gólem, kopli mě do ruky, ani nevím kdo. Ve sparťanském vápně se tohle pískalo. V závěru na mne po normálním střetu Matušovič plivnul, proto dostal červenou,“ přidal svůj pohled na incident kladenský gólman Roman Pavlík. O tom, že údajně plivl také, už pomlčel.

Favorit měl na Kladně většinu zápasu převahu, ale nedokázal si poradit se zhuštěnou obranou domácích. „Netrápili jsme se, hráli jsme to, co jsme si řekli, ale ono se proti zataženému soupeři, který zaleze v osmi lidech, hraje špatně, a Kladno dobře bránilo,“ odmítl slovo trápení Miroslav Slepička, který třikrát ohrozil soupeřovu branku. „Nespadlo mi to tam, ale hlavní jsou tři body. Byl to hodně těžký zápas na hrbolatém terénu,“ dodal.

Kolář: Přijeli jsme pro tři body, ty máme

Mistra vysvobodil až střídající Daniel Kolář. „Od Matušoviče přišel míč na přední tyč. Šli jsme po něm s Doškem, ale já tam dal nohu dřív. Tečoval jsem to těsně před gólmanem,“ popsal autor vítězný gól. Také on odmítl diskutovat o kvalitě výkonu Sparty.

„Nešlo o krásu, těch posledních třicet minut asi nebylo moc ke koukání, ale my jsme přijeli do Kladna pro tři body. Ty máme a dál vedeme. Potřebujeme vyhrávat. V závěru jsme se zbytečně stáhli, ale ubránili jsme to, to je dobré,“ přiznal Kolář. Domácí byli viditelně zklamaní. „Ještě máme pět zápasů, musíme udělat co nejvíc bodů. Věřím, že to zvládneme,“ řekl sebevědomě Roman Pavlík.

„Věřili jsme, že dokážeme uhrát bod nebo třeba po brejku i vyhrát. Sparta nás tlačila, věřili jsme, že to dokážeme ubránit. Bohužel jsme neuhlídali centrujícího Matušoviče, přitom jsme věděli, že to takhle budou hrát... Škoda, že nám tam něco nespadlo, chybělo štěstíčko. Musíme mu jít víc naproti, ještě víc dřít. Máme před sebou pět zápasů. Když alespoň dva vyhrajeme, zachráníme se. Věřím, že to dokážeme,“ přál si nejlepší z mužů kladenské obrany Vít Beneš.

Reklama