Hlavní obsah

Sparťanský trenér si oddychl, Slepičkovo zranění není vážné

PRAHA

Pořádně si oddechl trenér sparťanských fotbalistů Michal Bílek, když mu ve čtvrtek kluboví lékaři tlumočili výsledky prohlídky útočníka Miroslava Slepičky. Zranění nejlepšího současného klubového kanonýra ze středeční pohárové odvety proti HFK Olomouc se totiž ukázalo méně vážně, než se původně zdálo. Fotbalista má namožené zádové svalstvo, což by mu nemělo bránit, aby pokračoval v sezóně.

Článek

Slepička nastoupil do utkání v 63. minutě, ale už v 74. minutě byl místo něj na hřišti Karol Kisel. V první chvíli panovaly dohady, že by Slepička mohl mít poraněný zadní stehenní sval, z něhož mu vystřeluje bolest do hýžďového svalu.

"Naštěstí dnešní prohlídka ukázala, že jde sice o bolestivé, ale ne závažné zranění z dlouhodobého hlediska. Dnes se hráč podrobil elektroléčbě, o případném zapojení do přípravy se rozhodne v dalších dnech," řekl ve čtvrtek sparťanský mluvčí Jakub Otava.

Spartě bude v nedělním ligovém utkání s Mostem chybět kvůli čtyřem žlutým kartám jiný klíčový útočník Libor Došek. Další muž do ofenzivy Miroslav Matušovič si odpyká druhou polovinu trestu za vyloučení v Kladně.

Reklama

Související témata: