Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 3:1Bohemka vykročila k záchraně výhrou nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Švejnoha 0 : 1
27. Kotyza 1 : 1
44. Kotyza 2 : 1
58. Bartek 3 : 1

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli i druhé utkání pod novým trenérem Michalem Zachem, když v rámci 26. kola porazili na domácím trávníku ambiciózní tým Brna 3:1. Udělali tak výrazný krok k záchraně, zatímco brněnští fotbalisté si boj o třetí příčku výrazně zkomplikovali. Za Klokany dvakrát skóroval Martin Kotyza a jednou David Bartek. Za hosty otevíral střelecký účet Martin Švejnoha.

Článek

V 7. minutě zahodil domácí Ordoš obrovskou příležitost ke skórování, když nikým neatakovaný blízko malého vápna před Lejsalovou brankou hlavičkoval nad. Bohemka následně zabrala a svého soupeře zaměstnávala rychlým přechodem do útoků, defenzívě Brňanů se ovšem dařilo nebezpečí odvracet. V 15. se ovšem o slovo hlasitě přihlásili hosté, Střeštík kvalitně zatočil míč z rohu přímo na hlavu Švejnohy, který umístěnou střelou k zadní tyči poslal Brno do vedení. Břevno domácí branky se podařilo nastřelit hlavičkou o tři minuty později opět stejnému hráči.

„Brno nás překvapilo rychlou brankou, na chvíli nás to dostalo mimo hru. Vyrovnávací gól nás velice povzbudil, mužstvo uklidnil gól do šatny, který vsítil Kotyza. Třetí gól byl rozhodující,“ shrnul po utkání domácí kouč Zach, který neopomenul zdůraznit, že pro Klokany byla velmi nebezpečná dvojice útočníků Došek s Bestou. „Protivník byl výborný, překrásná atmosféra. Asi chtěl pánbůh, aby se tady hrála liga,“ narážel kouč hostů Petr Uličný na boj o záchranu, ve kterém se i přes dvě vítězství za sebou, Klokani nacházejí. „Nikomu nepřeji sestup, Bohemka si ale udržení v lize zaslouží,“ dodal.

Boj o záchranu ještě těžký

Famózní akci předvedli domácí ve 28. minutě. Míč, který se z levé strany pokutového území dostal přes tři hráče Bohemky až k Martinu Kotyzovi, skončil nakonec v síti brněnské brány. Byl to opět Kotyza, který si ve 44. minutě střelou zpoza šestnáctky řekl o cenu za nejkrásnější branku sezóny, když šajtlí zatočil míč nechytatelně do šibenice Lejsalovy branky. „Hoši to dokázali obětavostí uhrát, jsem rád, že jsme tři body získali s mužstvem, které patří ke špičce ligy,“ vysekl poklonu soupeři po utkání trenér domácích Michal Zach.

Na 3:1 zvyšoval pro domácí v 59. minutě David Bartek, když si míč těsně před brněnským brankářem Lejsalem předkopl, a střelou do prázdné branky upravil na rozdíl dvou branek. Domácí se od vstřelení branky stali pánem na hřišti a zkušenější hosty do ničeho nepustili. Trojanův lev, kterého si stejně tak jako ve vítězném duelu v Mostu dali Klokani na svou lavičku, opět přinesl úspěch.

„Boj o záchranu bude ještě hodně těžký,“ přiznal Zach, který před dvěma týdny vystřídal na pozici hlavního kouče Bohemians 1905 Zbyňka Bustu, obě dvě odehraná utkání pod jeho vedením Klokani zvládli na výbornou.

Bohemians 1905 - 1. FC Brno 3:1 (2:1)
Branky: 28. a 44. Kotyza, 59. Bartek - 14. Švejnoha. ŽK: Rada - Švejnoha. Rozhodčí: Jílek, Filgas, Galo. Diváci: 7228.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Kotyza (70. Moravec), Morávek, Lukáš, Bartek - Ordoš (77. Škoda), Rezek (85 Slezák).
Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Pavlík, Siegl - Baláž (61. Wagner), Večeřa, Střeštík, Kubáň (Hanák) - Došek (67. Simr), Besta.

Reklama