Hlavní obsah

Kladno - Zlín 2:2Kladno jen remizovalo se Zlínem a v boji o záchranu opět ztratilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Žůrek 0 : 1
32. Klinka 1 : 1
50. Žůrek 1 : 2
52. Bartoš 2 : 2

KLADNO

Pouze bod za remízu 2:2 získali fotbalisté Kladna ve 27. kole první ligy s Tescomou Zlín. A to ještě museli dvakrát dotahovat náskok hostí, o který se pokaždé postaral Žůrek. Vyrovnání zařídili Klinka a Bartoš, ale v boji o záchranu to situaci Kladna příliš nevylepšilo, dál zůstává na 15. příčce.

Článek

Téměř půl hodiny se hrál sotva průměrný a nezáživný fotbal. Hosté nikam nespěchali, čekali na brejky a domácí si nevěděli rady, jak překonat jejich kompaktní obranný blok. Až po čtvrthodině se Cigánek prokličkoval obranou, ale Zbožínek jeho střelu zblokoval. Ve 28. minutě na dlouhý centr Pennera nedoskočil Cigánek, k míči se dostal rychlonohý Žůrek a mezi nohama padajícího gólmana Pavlíka poslal míč do sítě.

To domácí vyburcovalo k větší aktivitě. Klinka ještě z těžké pozice přestřelil, ale ve 32. minutě se kladenská posila prosadila. Holub, hrající poprvé v základní sestavě domácích, poslal z pravé strany přetažený centr a Klinka střelou z voleje z ostrého úhlu vyrovnal. V domácí lize se trefil po téměř třech letech.

O dvě minuty později měli domácí štěstí. Farbák ve snaze zlikvidovat nebezpečný centr se po míči obětavě vrhnul, ale hlavičkou trefil břevno vlastní branky.

Žůrek se trefil v zápase dvakrát

Hned po přestávce Farbák minul míč a Žůrek se už řítil sám na branku, ale křižující Bartoš ho stačil zastavit. Na druhé straně aktivní Klinka utekl Pennerovi, z jeho zpětné přihrávky střílel Szabo, ale Baránek kryl. V 50. minutě se ale Žůrek probil mezi třemi protihráči, prošel z pravé strany do pokutového území a z úhlu tvrdou ranou překonal Pavlíka.

Odpověď domácích byla podobně rychlá jako v prvním poločase. Už za dvě minuty po rohu Szaba prodloužil hlavou míč Klinka a volný Bartoš na zadní tyči z metru doklepl do branky. Domácí si poté vytvořili převahu. Po hodině hry odražený míč po rohovém kopu napálil Holub, Zúbek ho trochu zbrzdil, přesto měl Baránek problémy.

Kladno v honbě za třemi body v boji o záchranu bylo aktivnější a v 66. minutě mělo velkou šanci jít poprvé v zápase do vedení. Po centru Szaba z přímého kopu prodloužil míč Klinka, ale Kroupa z metru míč do branky nepropasíroval. Remíza 2:2 se už nezměnila.

Kladno - Zlín 2:2 (1:1)
Branky: 32. Klinka, 52. Bartoš - 28. a 50. Žůrek. Rozhodčí: Paták - Košec, Teuber. ŽK: Vrtělka, Malár, Kroča, Zúbek, Baránek (všichni Zlín). Diváci: 2038.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Farbák, Jablonský - Holub (69. Zachariáš), Szabo, Hochmeister, Cigánek (63. Čáp)- Klinka (85. Brunclík), Kroupa. Trenér: Šilhavý.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (61. Vyskočil), Zúbek, Vrtělka, Šmahaj - Malár (76. Kraus), Žůrek (82. Pacanda). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: