Hlavní obsah

Moc důležitý bod, shodli se po remíze se Spartou Klokani

PRAHA

Další bod v boji o udržení získali v neděli fotbalisté Bohemians 1905. Remizovali s lídrem tabulky Spartou a udělali další krůček k záchraně. Klokani mají těžký závěrečný los, přesto jsou tři kola před koncem ligy optimisty. „Třetí zápas po sobě jsme neprohráli, zvedáme se. Semkli jsme se a jdeme za záchranou. Snad se to povede,“ shrnul poslední zápasy obránce Pavel Lukáš.

Článek

Nováček soutěže před třemi koly vyměnil trenéry, po příchodu Michala Zacha ještě neprohrál a posunul se z posledního místa na nesestupovou čtrnáctou příčku. „Bod se Spartou v její fazóně je výborný. Uvidíme na konci, jak bude cenný,“ zamyslel se  Lukáš, který proti Spartě nastoupil v záloze. „Je to trošku běhavější, mám toho po zápase plné zuby,“ usmál se zkušený fotbalista. „Chci pomoct k záchraně a jsem rád, že hraju,“ dodal dvaatřicetiletý obránce.

Lukáš měl i největší šanci domácích v zápase, jeho hlavičku po rohu v posledním okamžiku zlikvidoval brankář Sparty Grigar. „Po rohu jsem zůstal volný, hlavička ale neměla razanci. Takže ani nemohla skončit gólem,“ popsal okamžik z 37. minuty hráč Bohemians 1905.

Zisk bodu proti vedoucímu celku tabulky může mít v konečném hodnocení cenu zlata. Klokani mají před patnáctým Kladnem náskok právě jednoho bodu. A protože Středočeši mají lepší vzájemnou bilanci, v případě bodové rovnosti by se do druhé ligy poroučela Bohemka. „Je to pro nás moc důležitý bod. Musíme ho ještě potvrdit ve Zlíně,“ řekl útočník Michal Ordoš.

Cesta za záchranou bude pro prvoligového nováčka těžká, po duelu ve Zlíně čekají Klokany dva týmy bojující o třetí místo - Teplice a Ostrava. „Pro nás je každý zápas těžký. Musíme makat a snažit se uhrát co nejvíc bodů. S každým soupeřem musíme hrát na vítězství,“ uvědomuje si složitost situace Pavel Lukáš.

Remíza se Spartou potěšila i trenéra Michala Zacha. „Potřebujeme získávat body. Chtěli jsme proti Spartě bodovat. Cesta byla přes kvalitní defenzívu. Sparta je momentálně v nejlepší formě hrající tým. Museli jsme hrát na nulu vzadu a jsem rád, že se nám to podařilo. Pro nás je bod velice cenný. Musíme ale bojovat dál.“

Reklama

Související témata: