Hlavní obsah

Žižkovský Labant přesnou tečí zpečetil sestupový osud Mostu

PRAHA

Gól žižkovského Labanta poslal Most v neděli dopoledne definitivně do druhé ligy. Severočechům nepomůže, ani kdyby předstihli Kladno a bodově se srovnali s Bohemians, protože ti mají lepší vzájemné zápasy.

Článek

„Jeli jsme sem s cílem si vytvořit šance a hrát agresivně. To jsme splnili. Bohužel jsme opět doplatili na to, co nás provází celou sezónu. Nedáváme šance a inkasujeme laciné branky,“ posteskl si trenér Mostu Robert Žák.

Žižkov začal s chutí. Už ve 5.min. po Kušnírově autu Moughfire ideálně našel na kraji šestnáctky Procházku, ale jeho technickou střelu Svoboda nohou zlikvidoval. Krátce na to uělal chybu, ale Koukal z úhlu netrefil prázdnou branku. Tlak Viktorie pomalu slábl a po necelé půlhodině mohlo udeřit na druhé straně.

Trubila našel ideální přihrávkou volného Pešíra, ten si položil Bartalského, ale minul zývající branku. Když se pak neujala ani Kušnírova rána a tutovku neproměnil ani Loos, diváci se gólu nedočkali.

Hluboký podprůměr 

Na ten dlouho čekali i po změně stran, kdy zápas upadlo do hlubokého ligového podprůměru. Naději Mostu mohl vykřesat Pešír, zahodil další šanci. „Při té v první půli jsem chtěl přehodit gólmana, ale netrefil jsem branku. Při druhé jsem trefil boční síť,“ litoval Tomáš Pešír.

Domácí fandové se přeci dočkali. Labant lehce tečoval přímý kop Straceného a Most byl druholigový. „Byl to perfektní centr od Straceného. Nikdo z mosteckých hráčů mě nehlídal, takže jsem míč v klidu tečoval na zadní tyč,“ liboval si střelec Branislav Labant. Zvýšení náskoku pak prováhal Švancara.

Most si vytvořil v závěru tlak, ale bez efektu. „Za celou sezónu se v Mostě nevytvořil tým. S takovými výkony, kdy nedokážeme proměňovat šance a zbytečně inkasujeme, nemáme v lize co dělat,“ hledal příčiny sestupu kapitán Mostu Tomáš Pilař. Minutu před koncem uviděl červenou kartu Rilke za faul zezadu na Kušníra.

„Chtěli jsme potvrdit výkon i výsledek ze Slavie a vyvrátit různé spekulace. To se nám povedlo, i když to bylo velice těžké proti soupeři, který bojuje o záchranu,“ přiznal kouč Viktorie Stanislav Griga, který si prý definitivně oddechl po sobotní prohře Kladna.

Žižkov - Most 1:0 (0:0)
Branka: 76. Labant. Rozhodčí: Makovička - Chytil, Handlíř. ŽK: Kušnír, Šťastný - Gedeon, Pilař, Čermák, Trubila, Schut, Pešír. ČK: 89. Rilke (Most). Diváci: 3206.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Pilař, Labant, Kušnír - Stracený, Besta, Koukal (82. Bukač), Procházka, Moughfire (62. Kalod) - Demjan (62. Švancara). Trenér: Griga.
Most: Svoboda - Schut, Loos, Webster, Čermák - Da Silva (49. Bogdanov), Gedeon, Pilař, Trubila (73. Onyango)- Pešír, Rilke. Trenér: Žák.
Program 28. kola Gambrinus ligy:
Baník Ostrava - Kladno 4:1on-line
Branky: 35. Mičola, 48. Svěrkoš, 52. Zeher, 88. Rajtoral - 80. Klinka.
Zlín - Bohemians 1905 0:0on-line
Žižkov - Most 1:0on-line
Teplice - Mladá Boleslav (17:00)on-line
Plzeň - Jablonec (17:00)on-line
Liberec - České Budějovice (17:00)on-line
Sparta - Brno (20:15)on-line
Pondělí:
Olomouc - Slavia (17:15)on-line

Reklama

Související témata: