Hlavní obsah

Šmicer: Čeká nás nejdůležitější zápas sezóny

Na hřišti v Mladé Boleslavi pobyl v sobotu 70 minut a odcházel za stavu 2:0 pro svoji Slavii. Fotbalista Vladimír Šmicer ví, že sešívaní mají na dosah mistrovský titul. Poslední překážkou je domácí zápas proti Jablonci, který se možná bude hrát v novém Edenu. „Moc bych si to přál, je to nádherný stadión. Určitě by nás přišla povzbudit spousta lidí,“ řekl po utkání v Mladé Boleslavi Šmicer.

Článek

Zhodnoťte prosím sobotní zápas.

Určitě nám hodně pomohl rychlý gól. Na rozdíl od předchozích zápasů, například v Teplicích, jsme si řekli, že budeme hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na brejky. Hned první nebo druhý nám vyšel. Gól Gočeho nás nakopl a dodal nám sebevědomí. Myslím si, že jsme podali velice zodpovědný výkon. Bylo vidět, které mužstvo hraje o titul. To byl dnes ten rozdíl mezi Slavií a Boleslaví.

Když jste opouštěl hřiště vypadal jste hodně znaveně...

To máte pravdu, v první půli jsem navíc dostal jedno razítko. Ale cítím, že můžu mužstvu něco dát, tak se snažím na trávníku vydržet co nejdéle. Stále doháním tréninkové manko, navíc bylo příšerné horko.

Měli jste informace o vývoji utkání na Letné?

Poznali jsme to podle našich fanoušků. Po každém gólu Ostravy jásali, dodávalo nám to sílu.

A co říkáte na domácí fanoušky v Mladé Boleslavi?

To co jsem tady dnes slyšel z tribun jsem opravdu jinde nezažil, byli sprostí a uráželi.

Pošlete do Ostravy nějakou odměnu za to, jak vám výhrou na Spartě pomohla?

Už jsem to říkal, liga se hraje na třicet kol. Teď prohrála Sparta, jindy jsme prohráli my. Nemůžete to brát tak, že za to může to nebo jiné mužstvo.

Chtěli by jste poslední zápas sezóny odehrát v novém Edenu?

Moc bych si to přál, je to nádherný stadión a jsme tam doma. Určitě by nás tam přišla povzbudit spousta lidí. Jen nevím jestli to půjde po organizační stránce.

Čeká vás Jablonec, jak to vidíte?

Musíme se na to důkladně připravit, bude to nejtěžší zápas sezóny.

Věřil jste tomu, že Ostrava může na Spartě získat nějaké body?

Když Sparta zaváhala s Brnem, tak jsme si řekli, že by se to mohlo opakovat i proti Ostravě. V první řadě jsme ale věděli, že nás čeká těžký zápas v Mladé Boleslavi. Navíc se objevily spekulace médií, že je to tady všechno domluvené. Myslím si, že Boleslav to naopak ještě více vyhecovalo. Dnešní zápas jsme zvládli, škoda jen, že už není konec ligy.

Po zápase v Teplicích jste řekl, že Slavia hledá formu z podzimu. Myslíte, že ji už našla?

Jak v dnešním, tak v minulém utkání v Olomouci bylo vidět, jak velkým přínosem pro mužstvo je Dušan Švento. S ním se vrátila do mužstva pohoda.

Věřil jste po Žižkovu, že máte šanci na titul?

Nevěřil, vůbec. Spíš jsme se soustředili na druhé místo a o titulu už vůbec nepřemýšleli.

Reklama

Související témata: