Hlavní obsah

Chovanec před finále Poháru ČMFS slibuje v sestavě Sparty změny

PRAHA

V českém fotbale netradičně se utkají dva týmy dvakrát v pěti dnech. V úterý na Strahově odehraje "domácí" Liberec se Spartou finále Poháru ČMFS, v sobotu Severočeši přivítají U Nisy letenský tým v posledním kole Gambrinus ligy. "Čeká nás velmi silný a konsolidovaný soupeř, máme před Libercem respekt," řekl na pondělní tiskové konferenci Jozef Chovanec, který v úterý povede Spartu poprvé po odvolání trenéra Bílka.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jozef Chovanec na tiskové konferenci Sparty

Článek

Chovanec je coby prezident klubu zvyklý sledovat utkání z jiného místa na stadiónu než z lavičky. "Není to velký rozdíl o pár stupínků se posunout k hráčům, možná si vzpomenu na odtrénované zápasy, ale žádná nostalgie," je si jistý o svých pocitech Chovanec. Do utkání určitě nenastoupí Libor Došek, který je vyřazen vinou zraněných zad, o dalších jménech se bývalý trenér reprezentace zmiňovat nechtěl.

„Včera byl jen krátký seznamovací trénink, větší část přípravy na finále bude dnes při tréninku,“ řekl Chovanec. „Zatím neplánuji změny na postu brankáře, máme k dispozici tři, vybereme toho nejlepšího,“ potvrdil nový muž na lavičce Sparty s tím, že by nebylo vhodné před zápasem odkrývat karty. Mírné změny v sestavě ovšem připustil.

Michal Bílek oznámil svůj odchod z lavičky letenského týmu po prohraném utkání proti Baníku Ostrava, který byl po prohře 0:2 s Brnem druhým zápasem za sebou, jenž Sparta na vlastním hřišti nezvládla a významně si tak zkomplikovala boj o titul.

Bývalý hráč Teplic, Sparty nebo Realu Betis vedl tým z Letné od září 2006, kdy nahradil odvolaného Stanislava Grigu. Za odtrénovaných 54 zápasů dokázal se Spartou vyhrát double v minulé sezóně a v té letošní přivést tým do finále národního poháru.

Reklama

Související témata: