Hlavní obsah

Je to obrovské zklamání, řekl sparťanům šéf klubu Křetínský

PRAHA

Fotbalisté Sparty si po nepovedeném závěru sezóny, který vyvrcholil sobotním prohrou 3:4 v Liberci, museli vyslechnout nejen nadávky fanoušků, ale také výtky od klubového prezidenta Daniela Křetínského. Obhájci titulu zakončili nejvyšší soutěž sérií tří porážek a přenechali ligový trůn Slavii.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jozef Chovanec (vlevo) a Daniel Křetínský

Článek

"Závěr letošní sezóny, ale především výkon v utkání v Liberci, jsou pro mě obrovským osobním zklamáním," prohlásil Křetínský, když zahajoval v sobotu večer tradiční posezonní setkání Sparty se sponzory.

Hráči nejprve čelili zlobě vlastních fanoušků bezprostředně po utkání, kdy část vyzývala skandováním záložníka Pavla Horvátha, aby ze Sparty zmizel. Bez konfliktu s příznivci se neobešel ani návrat mužstva do Prahy.

Do Síně slávy uvedeni Berger, Kraus a Baťa

Asi desetičlenná skupinka fanoušků si počkala na klubový autobus u stadiónu na Letné a podle očitých svědků volala směrem k hráčům "Vy nejste Sparta". Možná by autobus i napadla, ale ochranka včas zasáhla, a tak došlo jen k hrozbám pěstmi na dálku.

Sparťanský večírek na závěr sezóny v restauraci Soho+ v pražském Podolí už se nesl v poklidnějším duchu. Do klubové Síně slávy byli uvedeni bývalý hráči Jan Berger s Tadeášem Krausem a také osmdesátiletý funkcionář Rudolf Baťa, který stále působí na Letné v roli mezinárodního sekretáře.

Reklama

Související témata: