Hlavní obsah

Teplický Verbíř: Čekali jsme, že skončíme výš

Symbolicky se o poslední tři body pro Teplice ve skončeném ročníku fotbalové Gambrinus ligy postarala jejich ikona a kapitán Pavel Verbíř. V domácím utkání proti Kladnu se ujala jen jeho střela ze standardní situace, a tak Severočeši slavili hubenou výhru 1:0. „Letošní liga byla zajímavá, hodně výsledků skončilo tak, jak by je nikdo nečekal,“ řekl novinářům po utkání Verbíř, na jehož tým zbyla v lize až konečná pátá příčka.

Článek

Nedošlo k teči některého z hráčů při vašem gólu?

Martin Klein říkal, že před míčem udělal pohyb a tím brankáře trochu zmátl. Myslím, že takovéto standardky trénuji dobře. Jen se snažím aby míč zapadl k tyči, když ho nikdo netečuje. Na tuto bránu jsem dal tímto způsobem asi čtvrtý nebo pátý gól.

I když jste vyhráli dva zápasy po sobě, přesto jste skončili v lize až na pátém místě...

Čekali jsme, že skončíme výš. Jsem rád, že jsme zvládli dvě poslední utkání s mužstvy, která hrála o záchranu do posledního hvizdu.

Kde si myslíte, že jste poztráceli ty důležité body?

Těžko se dá vyjmenovat jeden určitý zápas. Dá se říct, že kdyby se nám podařilo do úspěšného konce dovést utkání s Mladou Boleslaví a Olomoucí, tak bychom byli tam, kde chceme být.

Asi vás ale hodně mrzí, že jste na konečnou třetí příčku, zaručující Pohár UEFA, nedosáhli?

Samozřejmě jsme Pohár UEFA chtěli hrát. Letošní liga byla zajímavá, hodně výsledků skončilo tak,  jak by je nikdo nečekal. Bohužel Baník vyhrál také a zajistil si tak třetí místo. Takto to vypadá, že budeme hrát Pohár Intertoto.

Alespoň přes něj máte možnost dostat se do Poháru UEFA...

Intertoto je stále pohár řízený organizací UEFA, budeme se rvát.

Neobáváte se, že vám tím může být narušena letní příprava?

Já jsem rád, jsem tady od toho, abych hrál. Pokusíme se to udělat tak, abychom do následujícího ročníku byli dobře připraveni.

Jaký vnímáte vy osobně proběhlou sezónu?

Já jsem se cítil vcelku dobře, vyhýbaly se mi zdravotní problémy. Z tohoto pohledu jsem spokojený.

Reklama

Související témata: