Hlavní obsah

Trenér Uličný i po nesplnění cíle zůstává další rok v Brně

BRNO

Navzdory nesplněnému výkonnostnímu cíli v podobě postupu do Poháru UEFA prodloužilo vedení brněnského fotbalového klubu o další rok smlouvu s trenérem Petrem Uličným. U týmu zůstávají i všichni asistenti Karel Trnečka, Rostislav Horáček a Aleš Křeček, který nahradil koncem dubna Miroslava Soukupa, jenž nyní působí v Egyptě. Nový kontrakt podepsal Uličný na úterní tiskové konferenci v Brně.

Článek

"Při rozhodování o dalším působení trenéra Uličného v Brně převládaly i po nesplnění cíle pozitivní faktory. Byli jsme nejlepší v hodnocení jarní části ligy, změnil se k lepšímu herní projev týmu, klubu se dařilo i po ekonomické stránce," jmenoval důvody pokračující spolupráce majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros.

Uličný při úterním hodnocení sezóny připomněl, že prakticky v průběhu celé sezóny se musel tým vypořádávat s rozsáhlou marodkou. Po zimních odchodech opor Luboše Kaloudy a Maria Holka do Ruska pak citelně postrádal v závěru sezóny zraněné Martina Kuncla, Lukáše Marečka, Martina Živného a Tomáše Oklešťka.

"Měli jsme hodně úzký kádr. Klíčové opory jsme nahradili ze svých zdrojů. Proto smekám před hráči za jejich výkony. A stále mě mrzí chyba pomezního rozhodčího v odvetě semifinále Poháru ČMFS v Liberci, která nás stála postup do finále a Poháru UEFA," uvedl Uličný. I tak ziskem 55 ligových bodů vyrovnal svůj trenérský rekord, kterého dosáhl před čtyřmi lety v Olomouci. "Tehdy nám to ale stačilo na třetí místo a Pohár UEFA," upozornil Uličný.

Po této sezóně si pochvaloval, že se Brňanům vydařily zápasy s týmy z čela tabulky. Doma porazili mistrovskou Slavii, se Spartou dokonce neztratili ani bod. "Výkonnostně se ale posuneme, až začneme zvládat i zápasy se slabšími týmy," poukázal na slabinu kapitán týmu Jan Trousil. Brno například nezískalo ani bod s Plzní.

Změny v hráčském kádru se zatím nechystají, nejistá je pouze další budoucnost pětatřicetiletého útočníka Reného Wagnera. Nepočítá se s návratem dalšího útočníka Milana Pacandy, který byl na jaře na hostování ve Zlíně. "Zlín na něj může uplatnit opci. Pokud tuto možnost nevyužije, tak pro něj budeme hledat uplatnění jinde," uvedl předseda představenstva Karel Jarůšek. Společně s trenérem Uličným teď bude hledat posily. "Zatím pro mě budou hlavními posilami po uzdravení všichni naši zranění hráči. Potřebovali bychom ale kvalitního pravého záložníka," dodal Jarůšek.

Brněnský klub se bezprostředně po sezóně pustil do budování vyhřívaného trávníku. Všechny práce chce stihnout do začátku ligové soutěže a kvůli rekonstrukci hrací plochy se nepřihlásil ani do Poháru Intertoto. Nechtěl totiž hrát domácí zápasy v cizím prostředí.

Po čtyřtýdenní dovolené začnou fotbalisté Brna přípravu na novou sezónu 19. června. Zatím má tréninkový program jen hrubé obrysy. V plánu jsou kondiční soustředění ve Velkých Losinách, turnaje v Čelákovicích a Břeclavi a na přelomu července herní soustředění v rakouském Bad Vösslau.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.