Hlavní obsah

Fotbalová Sparta jedná o návratu brankáře Blažka

PRAHA

Po ročním účinkování v německém 1. FC Norimberk a po jeho sestupu z bundesligy se brankář Jaromír Blažek zřejmě vrátí zpátky na Letnou. Sparta se o služby gólmanské dvojky české fotbalové reprezentace intenzivně zajímá, což vedení klubu nijak netají. Norimberk také není proti.

Článek

Fotbalová Sparta pro novou sezónu posiluje a brankáře potřebuje. „Jednání se skutečně vedou, ale nic uzavřeného není,“ potvrdil Sportu.cz generální manažer letenského klubu Jozef Chovanec.

Mluvčí Sparty Jakub Otava nebyl o mnoho sdílnější. „Máme vypracovánu přestupovou strategii a návrat Jaromíra Blažka do ní zapadá. Všechno je ale předčasné, protože Blažek je s reprezentací na EURO,“ odpověděl diplomaticky Sportu.cz.

Samotný Blažek po úterním tréninku národního týmu překvapeně kroutil hlavou. "Vůbec jsem o tom neslyšel," řekl českým novinářům na dotaz ohledně svého návratu do letenského klubu.

Sparta se podle zákulisních informací ucházela i o Marka Čecha působícího v ruském Vladivostoku, ale nedohodla se s ním na podmínkách finančního angažmá.

V souvislosti s návratem Blažka, který by měl podle zdrojů blízkých Spartě podepsat na Letné smlouvu na dva roky, se spekuluje o odchodu Tomáše Poštulky do Plzně. „Posledního června mu u nás končí smlouva a Plzeň o něho má skutečně zájem. Všechno se však odvíjí od dalších jednání s Blažkem a jeho manažerem,“ připustil Jakub Otava, že i Poštulka možná změní dres.

Reklama

Související témata: